Mackmyra Midvinter Swedish Single Malt 46.1%

Som vanligt alltid lika spännande att göra en djupdykning i sampleslagret och där valet denna gången fallit på en svensk singlemalt ifrån Mackmyra (Och om jag inte missminner mig, tack till Johan Blom för samplet). 

En whisky ifrån landets första maltwhisky-destilleri ifrån Gävle och som sedan 1999 har destillerat sprit som lagrats på diverse olika fattyper. Mackmyra’s Midvinter-whisky är en säsongswhisky ”för frusna vintersjälar” och som fått sin slutfinish på franska bordeauxvinsfat, glöggfat och sherryfat. (Hoppas också för övrigt att jag under denna våren/sommaren kanske äntligen får ’tummen ur’ och kan göra ett destilleribesök!)

 WHISKY:  Mackmyra Midvinter
 STYRKA:  46,1%  ÅR: 2014  ÅLDER: –
 REGION:  Sverige  TYP: Singemalt  PRIS: 598 kr
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:  12416
 PRODUCENT:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO:  Fatfinish: franska bordeauxvinsfat, glöggfat och sherryfat

 

Mina omdömen: Mackmyra Midvinter Swedish Single Malt 46.1%

DOFT: 3.75 Fruktig inbjudande doft med russinsöta undertoner och lite citrusparfymerad karamellkola. Inte illa alls och riktigt gott! Gillar den lite söta koladoften som finns här och som har en liten sherryton.

SMAK: 3.50 Lätt kryddig inledning av fruktbetonad smak och en underliggande beska som är ganska torr. En del vinösa inslag kan också hittas tillsammans med lite ”Mackmyra-unkenhet” i form av gråkartong/wellpapp.

ESMAK: 3.50 Avslutet är lite stramare än inledningen och där torkad frukt och lite beska ger störst avtryck i munnen. Även ett litet alkoholgenomslag letar sig också fram under den ljusa maltigheten som dock har en ganska god och krämig ton.

HELHET: 3.50 En god och ok singlmalt med lite kul och spännande glöggfatsfinish och där även franska bordeauxvinsfat och sherryfat har varit med och satt sin prägel på denna whisky.

Ev. kommentar: Att i efterhand doppa näsan i det tomma glaset är verkligen att rekommendera! Många fler och fantastiskt goda doftnyanser finns här mera att upptäcka!

TOTALPOÄNG: 14,25 / 20.00 p

Notering: 180417, Sample, (JBL)
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *