Ardbeg Silver Seal 26 y.o 40% (1974)

Nyårsfirandet igår inleddes först på hemmaplan med att smaka av en mycket trevligt och spännande sample av en Silver Seal-buteljering av en 26-årig Ardbeg som destillerades år 1974 och sedan tappats på flaska i början av 2001. WOW!! (”vintage”-känslan man får av historiens vingslag när man öppnar korken och doftar och smakar på en whisky av den här kalibern och som dessutom är ifrån mitt födelseår, är ganska magisk… 😛 ) 

ardbeg_silverseal26
 WHISKY:  Ardbeg Silver Seal
 STYRKA:  40%  ÅR: 1974  ÅLDER: 26
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: ca. 4.800 kr
 DESTILLERI:  Ardbeg   SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Silver Seal  LEVERANTÖR:  –

 

DOFT: 3.75 Litet inslag av lumpen kartong/wellpapp i doften tillsammans med blommig fruktighet, örter aprikos och en mycket svag röknyans. 

SMAK: 4.25 Härliga maltiga inslag med liten sötma och balanserad blommighet. Väldigt len och följsam whisky. Svag ton av salmiakpastill, kokade äpplen, persika, och mycket svaga rökstrimmor. 

ESMAK: 4.00 Medellång eftersmak med lätt rökighet och som drar mera åt det fruktiga hållet. Lite mera pepparinslag växer också fram.

HELHET: 4.00 En god och välbalanserad smakupplevelse med mjuk och fruktig blommighet. Saknar lite av den forna rökigheten som numera är ganska tillbakadragen och gärna ytterligare några högre alkoholprocent för att få ännu mera smak.

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20.00 p

Notering: 141231, sample, FAN (Veckans FredagsWhisky)

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 ardbeg_silverseal_74
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *