Ardbeg 1974 Connoisseurs Choice (Gordon & MacPhail) 22 y.o 40%

Igår firades min 45-årsdag och att jag är halvvägs till 90… 🙂 (skulle väl kanske inte sätta alla pengar på att man blir det, men man vet ju aldrig då man har Livets vattenUisge Beatha som hobby). :):)

Däremot finns det ju en del annat man kan lägga sina slantar på och där en Ardbeg ifrån mitt födelseår 1974 definitivt skulle kunna vara ett kul investeringsobjekt och som jag dagen till ära tänkte smaka en sample av. Tycker det är spännande och riktigt kul att det fortfarande går att få tag whisky ifrån denna tidsåldern, även om priserna av naturliga orsaker (som efterfrågan och tillgång) drar iväg en hel del…

Ardbeg 1974 Connoisseurs Choice (Gordon & MacPhail) 22 y.o 40%
 WHISKY: Ardbeg 1974 Connoisseurs Choice (Gordon & MacPhail)
 STYRKA: 40%  ÅR: 1974  ÅLDER: 22 y.o (1996)
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: € 750
 DESTILLERI: Ardbeg  SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE: Gordon & MacPhail  LEVERANTÖR: Gordon & MacPhail
 ÖVRIG INFO:

Mina omdömen: Ardbeg 1974 Connoisseurs Choice (Gordon & MacPhail) 22 y.o 40%

Ardbeg 1974 Connoisseurs Choice (Gordon & MacPhail) 22 y.o 40% DOFT: Det är en helt magisk doft som möter upp när man sticker fram nosen… smörblomma, mjuka, välbalanserade röktoner, sjögräs, lättare tjärasfalt, blommig maltighet, tea och honungssötma. Dock inte fullt så rökig som Ardbeg normalt kan vara utan med en mera söttorvig ton och kanske inte det första jag skulle ha gissat på vid en blindprovning.

SMAK: Smörig sötma med lite örtiga toner inledningsvis tillsammans med de goda torviga inslagen. Ganska fort jobbar de mera rökiga inslagen ikapp. Kreosot, aska och där en lättare, torr beskighet även skymtar i bakgrunden. Ojoj detta är riktigt gött alltså!! Fortfarande är hela smakupplevelsen mera torvig än rökig och där de rökiga inslagen är förhållandevis små.

ESMAK: Honung och ekfatstoner där jag även får liten känning av typen skoputsmedel/möbelfernissa. De lätta, rökiga inslagen är mycket väl integrerade med resten av smakerna och där den söta torven ger de största intrycken.

HELHET: En fantastisk whisky, både ifråga om doft och smak. Möjligtvis lite i tamaste laget ifråga om röken. Men vad gör det när resten bjuder på en helt magisk smakupplevelse! Detta vill jag smaka mera av!! :)?

Ev. kommentar: En whisky av världsklass!! Tycker doften på denna whisky är helt otroligt god och som man kan njuta av hur länge som helst… Men tyvärr så har ju allt det goda ett pris och är inte gratis. 

TOTALPOÄNG: 19,00 / 20.00 p

Notering: 190625, (RLU)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 138 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *