Laphroaig 10 y.o Cask Strength 56,3% Batch 007

Efter att ha smakat på några av de nyaste och inte helt övertygande whiskysläppen under den sista tiden ifrån det välkända och stora destilleriet Laphroaig ute på ön Islay så är förväntningarna minst sagt spända när en sample av deras nya (och tidigare helt suveräna) CS-batch 007 nu skall avsmakas. En whisky som för övrigt (och som alla andra släpp) brukar gå åt som smör i solsken bland alla Friends of Laphroaig-medlemmarna som också kan inhandla den för något reducerat pris via Laphroaig-shoppen

laphroaig10_007cs18,00
 WHISKY:  Laphroaig 10 y.o Cask Strength 56,3% Batch 007
 STYRKA:  56,3 %  ÅR: 2015  ÅLDER: 10 y.o
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: £36.22*
 DESTILLERI:  Laphroaig  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Laphroaig  LEVERANTÖR:  Laphroaig
 ÖVRIG INFO:  * FoL

 

laphroaig_10_cs_007DOFT: 4.50 Underbart brända tongångar av aska, tång, och lite gummi/lakrits. Även en trevlig sherrynyans hittar upp från glaset med det ganska alkoholstarka innehållet. (Småler lite grann och tänker ”ännu en fullträff ifrån detta Islay-destilleri!”) 😀

SMAK: 4.50 Den rökbetonade sherrydoften är ännu mera påtaglig i smaken och man bara njuter… Lite svagt sträva undertoner kommer upp från djupet och bryter av riktigt bra. Det lilla negativa är möjligtvis att den i sin renaste och ovattnade form kan upplevas något lite burdus i sin framtoning. (Personligen är detta ett mycket uppskattat och positivt inslag) Detta kan ju också lätt tämjas lite grann med några försiktiga droppar vatten. 

ESMAK: 4,50 En kvarvarande och lång eftersmak. Önskar lite mera kvarvarande rökomfång i den avslutande delen av finishen men där de riktigt trevliga inslagen med svag sälta, jordigheten, den strävbetonade sherryn och den lite torra och kolinspirerade rökigheten ändå är fullt tillräcklig… Mums!! 😛

HELHET: 4.50 En något busig tio-åring som sopar banan med det mesta. Ganska grov i sin rökighet och med lite torra, askiga inslag tillsammans med de något strävare sherrytonerna som skapar en mycket god whiskykaramell att kunna suga länge på. (Laphroaig är helt klart åter tillbaka i matchen…) 

Ev. kommentar: Mycket ”bang for your buck” och en rökwhisky av denna kalibern och prisklass kan enbart bara rekommenderas! 🙂

TOTALPOÄNG: 18,00 / 20.00 p

Notering: 150726, Sample (SNY)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på
freddeboos-playlist med gött TUNGGUNG!!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:Twitter Facebook Instagram
(Visited 37 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *