Elements of Islay Ar3 52,3%

Whisky ur serien Elements of Islay brukar sällan göra mig besviken då det är buteljerade single casks eller batcher ifrån ett och samma Islay-destilleri. Whiskyn levereras i traditionell laboratorieflaska och som bär en ”Apoteks”-liknande etikett där enbart styrka, destillerisymbol och batchnummer finns angivet…

eof_ar317,50
 WHISKY:  Elements of Islay Ar3 52,3%
 STYRKA:  52,3%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 1.190 kr
 DESTILLERI:  Ardbeg  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Speciality Drinks Ltd  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  Batch 3

 

DOFT: 4,50 härlig sherrybetonad inledning som påminner lite om gräddkola som mixats med mörka bär, några dadlar och lite plommon. Som grädde på moset finns där en djupare rökig ton som drar åt det askiga, torra hållet. Den underbart kopparfyllda färgen är lika nice som doften är trevlig! Denna nosar man läääänge på….

SMAK: 4,25 Om doften bjöd på sherryinslag så är smaken lite mera rökbetonad, speciellt i den senare avdelningen och där den är mest genomträngande (och det med besked!! oj,oj,oj) Sherrysträva, lite halvsöta tongångar möter en bred rökfront,  jod och tång som ej viker av utan snarare förstärks mot slutet. Nice!

ESMAK: 4,50 Detta är en whisky som börjar bra och som bjuder på ett riktigt gott avslut. Torr/beska sherrytoner som tillsammans med ekfatsinslagen startar och drar fram genom munnen och möter de rökfyllda, något dovare inlagen och slutligen dansar bort mot solnedgången och där man också får ta del av del av sältan, tången och nysågat trä. Tål ett par försiktiga droppar vatten.

HELHET: 4,25 Här får man ganska mycket av det bästa ifrån två världar, dvs sherry och rök på ett och samma ek(!)-bräde… Underbart avslut med påtaglig romrussin-karaktär tillsammans med de asktorra och långvariga rökdimmorna ger bra skäl för valutan. Det skall dock noteras att denna flaskan enbart är på 50 cl. Köpes! 😀

TOTALPOÄNG: 17,50 / 20.00 p

Notering: 150811, (FAN)

[Musiktips:] Check this out!! ***** 
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:Twitter Facebook Instagram
(Visited 12 times, 1 visits today)

1 svar på ”Elements of Islay Ar3 52,3%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *