Reverón Ecológico Blanco Joven (2014) 12%

Firar man 25-årig jubileumsdag ihop med frugan så får man lyxa till det lite, även fast det är söndag… 😉 😀

Passar därför på att öppna en flaska som inköptes på Teneriffa-trippen i våras och där vi via en guidad rundtur med buss en av dagarna besökte själva vintillverkaren på vingården och Bodega Reverón uppe på berget vid det lilla stället Vilaflor. Där ingick också en gemytlig vinprovning på plats innan man kunde välja att köpa några av deras lokalt och ekologiskt framställda viner. (Måste inflika att jag tycker det är riktigt dåligt att vi inte själva tillåter ”gårdsförsäljning” också här i landet…)


reveron_blancojovenReverón Ecológico Blanco Joven (2014) 12%, 70 kr

Teneriffa

vin_skala4_s

 

 

 

 

Mitt omdöme:
Ett halvtorrt vin med en härlig gröngul färg och med en doft som bjuder på ganska friska nyanser av tropisk frukt. Litet jästinslag som också återkommer i smaken och drar ner mitt betyg lite. Smaken är bra balanserad och med svag kryddighet. Inslag av ananas, gröna äpplen och citrusfrukt.

Se lista över alla smakade viner >>>
[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.