Pagos de Peñafiel (2009) 14,5%

Hola, hola!! Då var man åter på fast mark igen och back in business… 😉

Efter att ha spenderat en skön semester med några underbara soldagar (25+ C!!) på Teneriffa och Playa de las Américas (Parque Santiago III) så är det nästan att man blev lite besviken när man klev av planet i Örebro och möttes av endast en till två plusgrader och några små osmälta snödrivor kvar här och där…

teneriffa hardrockcafe  bowmore_tene

Det är faktiskt första gången jag besöker denna paradis-ö (Nu har jag två stycken! Islay är som bekant den andra…) och hade nog på förhand trott att den internationella whisky- och öl-industrin slagit sina giriga käftar ännu kraftigare om denna ö och kunnat visa upp ett något bredare sortiment än vad som fanns tillgängligt.

Nu var jag ju ifs inte där enbart för handlingen och shoppingens skull men som whiskyfan så vill man ju självklart ta tillfället i akt och kanske passa på att hitta några godbitar, förutom den nyinköpta ”magmedicinen” som fått följa med ifrån taxfree-sortimentet på vägen ner. (Se tidigare smaknotering av Bowmore Gold Reef)

Vin däremot finns det ganska gott om både i affärerna och på alla restaurangerna (testade och frågade efter en IPA till maten, men där gick jag tyvärr bet) och där jag och mitt resesällskap blev rekommenderade detta prisade Tempranillo-vin på jumboflaska 1,5 liter till vår inbeställda kötträtt…

pagos_de_penafielPagos de Peñafiel (2009) 14,5%, 1,5 liter, 231 kr
Spanien, Ribera del Duero

vin_skala4_s

 

 

Produktbeskrivning:

”Made from 100% Tempranillo from vines aged 50 years old, this wine’s aromas are elegant and predominantly complex, the palate offers a smooth texture with distinct flavours of cherries, raspberries and a great balance of light juicy tannins. It is matured for 16 months in American oak barrels and 14 months in the bottle before its release.”

 

Mitt omdöme:

Mediumsöta dofttoner av röda vindruvor, lite torkad frukt och röda vinbär. 

Överlag och smakmässigt ett riktigt gott, fylligt och trevligt vin med ganska stort inslag av röda bär, lite sträva undertoner och en del mustiga inslag som passar finfint till en köttbit. 

Passade även på att under en dag följa med på en arrangerad resa med namnet ”Smaken av Teneriffa” och där bland annat en besök på vingården Bodega Reverón, beläget ca. 1500 m upp i bergen strax intill Vilaflor ingick tillsammans med en lite mindre vinprovning på fyra viner; ett rött och tre vita.

Efter provningen fick vi en förevisning runt bodegan en liten föreläsning om vinets ursprung och hur det tillverkades på gården. Den trevliga rundturen och guidningen av värdinnan Donna avslutades med möjlighet att inhandla vingårdens lokalt framställda och ekologiska produkter direkt på plats och rakt över disk… 🙂
(det blev två inköpta flaskor för egen del – smaknoteringar kommer självklart upp när de har öppnats!)

reveron1 reveron2 reveron3 reveron4 reveron5 reveron6

Kan också avslöja att det fanns ett annat trevlig paket att hämta ut när man kom hem… So stay tuned!

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *