Zensa Primitivo (2014) 14%

Namnet Zensa kommer från italienska Senza, och som betyder ”utan” – namnet i detta fallet symboliserar ett vin fritt från kemikalier och tillsatser och där det varma och torra klimatet i Apulien ger utmärkta förutsättningar för ekologisk odling av råvarorna. Druvorna som används för att producera Zensa Primitivo har handplockas och där 30% av vinet har lagrats 12 månader på tvååriga amerikanska och franska ekfat.

zensa_primitivo2014Zensa Primitivo (2014) 14%, 89 kr – SB-nr: 73966
Italien, Apulien, Salento

vin_skala4_s

 

 

Produktbeskrivning:

”Mycket fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, romrussin och vanilj” /Sb

Mitt omdöme:

Näsan uppfattar en ganska kraftfull körsbärsbetonad doft med en del fatbetonade inslag och toner av mörka bär. Förhållandevis doftrikt och med liten sötare vaniljtouch. Även smaken ligger åt det lite sötare hållet och är ganska fruktigt och har god fyllighet. Fruktsyran är ganska hög och där vinet har en ganska god och tilltalande strävhet. Viss värmande kryddighet i bakgrunden. 

Upplever att eftersmaken är något plattare och där valet av lite tyngre mat eller nån smakfull ost spelar en ganska stor roll för att kunna matcha detta vinet fullt ut. Poänghöjande och plus i kanten för det ekologiska tänket och för frånvaron av kemikalier och tillsatser. Ett fullt godkänt vin som gärna smakas igen! 🙂

Se lista över alla smakade viner >>>
[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 66 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *