Black Snake VAT No 7 Blackadder, 57,2%

Vat 7 är ett sherryfat av PX typ och som fyllts med maltwhisky ifrån ett erkänt bra destilleri i Scotland och där det är Blackadder själva som står som producent av dessa flaskor med namnet Black Snake. 

”En whisky buteljerad av Blackadder är aldrig kyl-filtrerad eller färgjusterad med sockerkulör. Blackadder anser att whisky skall buteljeras helt opåverkad och därigenom hålla de gamla traditionerna i liv.”

En devis nog så god och ett måttsnöre som allt fler whiskytillverkare borde ta efter om jag fick välja… Lägg därtill gärna en åldersbeteckning och buteljeringsstyrka på minst 46% så är halva matchen redan vunnen. 😉 

Tackar Tomas och Tina för smakprovet på denna jubileumsutgåva och GRATTIS till 10-åringen Clydesdale!

blacksnake_vat7_firstvenom_blackadder16,00
 WHISKY:  Black Snake VAT No 7 Blackadder
 STYRKA:  57,2%  ÅR: 2016  ÅLDER: 
 REGION:  Storbritannien  TYP: Singlemalt  PRIS: 690 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   40455
 PRODUCENT:  Blackadder  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  300 btls

Mina omdömen: Black Snake VAT No 7 Blackadder, 57,2%

blacksnake_vat7_first_venom_blackadderDOFT: 4.00 Runda, ganska maltsöta tongångar möter upp när man doftar på denna. Svaga kolatoner, vaniljstång och höbalar. Lite trätoner i bakgrunden tillsammans med ljus sirap och lättare sherrytoner. Inte så spritbetonad som jag minns från tidigare utgåvor och där en mera mogen ton har tillkommit.

SMAK: 4.00 Ovattnad är smaken ordentligt sherrysöt (nästan på gränsen) men har en elegant mjukhet och goda fatnyanser. Lite svagt krämig munkaraktär med stor maltighet. Hittar även en lite syrlig smaknyans som är svårplacerad… Kanske typ övermogen grön vindruva(:))  

ESMAK: 4,00 Den medellånga eftersmaken känns som en rak och god fortsättning av smaken och som levererar utan krusidull. Möjligen en liten pepparstegring precis innan avslut och där lite lätta rökinslag också har dykt upp.

HELHET: 4.00 Detta är en whisky som jag upplever har mognat och vuxit till sig sedan senast våra vägar korsades. (se Vat 1 och Vat 2) Kanske är smaken lite grann å det sötaste för egen del men där det överlag känns som en robust, ärlig och okonstlad maltwhisky. Givetvis också tummen upp och pluspoäng i kanten för hög buteljeringsstyrka och att den ej är kylfiltrerad eller har något färgämne i sig! 🙂

ClydesdaleTOTALPOÄNG: 16,00 / 20.00 p

Notering: 160321, Sample, Clydesdale, (FAN)
Photo Credit: Clydesdale AB 

Läs andra bloggares omdömen och betyg om samma whisky:

tastenote
Tastenote

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *