English Whisky Co. Peated Moscatel Selected by Clydesdale, 58,7%

Det är alltid spännande med oannonserade paket och där freddeboos.se åter har fått den äran att provsmaka några kommande nyheter ifrån Clydesdale, vår välkända whiskyimportör som dessutom firar 10 år i år. Grattis!

Först ut blir en röknyanserad whisky som har spenderat 8 år på fat som tidigare innehållit Moscatelvin. Viner framställda på muscatdruvor kan vara allt från torra vita bordsviner till mycket söta starkviner och det skall bli intressant att få känna vilken prägel dessa har kunnat återge till denna lagrade whiskyn. (Säljstart 2016-03-10)

englishwhisky_peatedmoscatel16,00
 WHISKY:  English Whisky Co. Peated Moscatel Selected by Clydesdale
 STYRKA:  58,7%  ÅR: 2007  ÅLDER: 8 y.o
 REGION:  Storbritannien  TYP: Singlemalt  PRIS: 939 kr
 DESTILLERI:  English Whisky Co  SB-ART NR:   86391
 PRODUCENT:  English Whisky Co  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  –

 

englishwhiskymoscatel2007DOFT: 4.25 Underbart gyllenfärgad whisky som avger svaga vinösa tongångar och skön torvighet vid första sniffen. Med mer tid i glaset växer en mera fyllig och mogen ton fram och där även liten rökighet kan anas tillsammans med en lite ”äpplig” nyans. Gott!

SMAK: 4.00 Ovattnad går den åt det lite dovare hållet och har en bred fyllighet. Söt torv, svaga rökslingor och mjuk vanilj och röda äpplen. Med några droppar vatten släpps en lite mera kryddig ton fram och där druvinslaget ifrån moscatelfatet anas i bakgrunden.

ESMAK: 3.75 Upplever avslutet både lite sött och svagt beskt på samma gång och god fyllighet. Ljusa trätoner, maltig torv, vindruva och ett litet pepparstick med lätt rökighet.

HELHET: 4.00 En svagt röknyanserad whisky med en liten druvaktig ton som med fördel kan vattnas men där den höga alkoholhalten kan kräva lite experimentation att hitta rätt nivå på. Om man lyckas blir man rikligt belönad. 😀

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20.00 p

Notering: 160321, Sample, Clydesdale, (FAN)
Photo Credit: Clydesdale AB 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *