Black Snake, Vat 1 Second Venom, 58,7%

bl_adFrån Blackadder’s serie Black Snake kommer denna whisky och som är en typ av ”solera”-lagring.  Två stora sherryfat (Vat 1 och Vat 2) fylls med whisky ifrån mindre fat som får lagras en tid innan man tömmer av ca 2/3-delar för buteljering samt fyller på med mer whisky igen.

Den 2 dec finns det två versioner av denna att köpa på Systembolaget (art.nr ej klart) och där det är Clydesdale AB som står som importör och som jag fått några smakprov att ta del av.
Se fler av höstens inkomna och spännande smakprover här.

black_snake_vat1 blacksnake

 WHISKY:  Black Snake, Vat 1 Second Venom
 STYRKA:  58,7%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Scotland  TYP: Vatted Malt  PRIS: 736 kr
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

Mina omdömen: Black Snake, Vat 1 Second Venom, 58,7%

DOFT: 3.75 Mycket fyllig och maltig doft med en del fruktiga inslag av aprikos och clementin. Anar även lite kakao i bakgrunden. Intressant men med ganska få sherrynyanser dock.

SMAK: 3.75 Inledningen är kraftig, kryddstark och med en del bitterbeska undertoner där både ingefära och apelsinskal ger sig till känna. Rejält bett ovattnad. Med vatten kommer en svagare nyans av gräddkola fram.

ESMAK: 3.25 Tycker den blir lite väl besk mot slutet ovattnad men med ett par droppar så rundas den av fint och blir något sötare. Ganska lång eftersmak.

HELHET: 3.50 En smakfull whisky som ändrar karaktär lite grann under resans gång. Den goda och maltiga doften bådar riktigt gott men där smaken sedan får stå tillbaka något för de bittrare inslagen. Bör (om man vill) vattnas varsamt, en droppe i taget för att inte riskera att ”slå över”…

TOTALPOÄNG: 14,25 / 20.00 p

Clydesdale

Notering: 131104, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *