Motörhead Whisky – Mackmyra (2015) 40% (x2)

(AWC-sample #57, HGU)

Trots att det varit lite dåligt med liveprovningar i whiskyklubben under hela detta året (hoppas att vi kan försöka bättra oss snarast!) så håller vi i AWC åtminstone fortfarande igång vårt lilla blindprovningsprojekt. En månatlig och kul förekommande händelse där en i klubben har till uppgift att införskaffa och bjuda oss andra på en 3:a hemlig whisky och som vi andra enskilt var och en hemma skall betygsätta och försöka gissa rätt sort på. Våra gissningar och omdömen inlämnas sedan via klubben hemsida och där resultatet sedan summeras när alla svar inkommit eller tidsfristen har gått ut. Otroligt svårt men lärorikt och förbaskat skoj! 😀

Rätt svar presenteras här efter omgångens avslut: Motörhead (Mackmyra)

mh_ma

14,00
 WHISKY:  ?
 STYRKA: ?%  ÅR: –  ÅLDER: ?
 REGION:  ?  TYP: Singelmalt  PRIS: ?kr
 DESTILLERI:  ?  SB-ART NR:  ?
 PRODUCENT:  ?  LEVERANTÖR: ?
 ÖVRIG INFO:  AWC-sample #57, (HGU)

 

awc_sample

SORT: Tomatin 12

DOFT: 3.50 Söta, sherryklingande tongångar direkt vid första sniffen. Mörka bär och ganska dov maltighet. Härlig färg med klar (kylfiltrerad?) nyans.

SMAK: 3.50 Lite överraskande ”lätt” smak där sherryinslaget bjuder på lite stramare karaktär tillsammans med lite ekfatsbeska. Gott men lite klent… 40%? De ganska snabba whiskyläggsen talar för en något yngre, nedvattnad whisky. Humm.

ESMAK:3.50 Nånting säger Speyside när det ganska korta avslutet rundas av. Lite svag aprikos och mera trätoner.

HELHET: 3.50. Med lite mer tryck, både i smak och eftersmak så hade den kunnat blomma ut mera. God men lite endimensionell.

TOTALPOÄNG: 14,00 / 20.00 p

Notering: 160610, Blindprov, Amnehärad´s Whisky Club, Sample, #57, (HGU)

Läs andras omdömen, betyg och poäng :

ad_awclogga
AWC

 


 

Tidigare smakad:
En av hårdrocksvärldens stora och saknade giganter gick ur tiden den 28 december förra året 2015 och där frontmannen och sångaren/basisten Lemmy i Motörhead avled fyra dagar efter sin 70-årsdag.

mh_mackMotörhead – världens mest högljudda band hade också tidigare under hösten tillsammans med Brands For Fans och Mackmyra Svensk Whisky precis hunnit lansera sin nya hårdrockswhisky och som kan köpas i Sb’s ordinarie sortiment för 666 kr. (70 cl)

Har inte själv ännu hunnit lägga vantarna på nån flaska men däremot fixat en sample och som här och nu skall få förgylla min fredagskväll…

Detta  är för övrigt en whisky som är baserad på en 5-årig ekfatslagrad Mackmyra-whisky som sedan avslutats på olorosofat under det sista halvåret av lagringstiden.

14,00motorheadmackmyra
 WHISKY:  Motörhead Whisky – Mackmyra 
 STYRKA:  40%  ÅR: 2015  ÅLDER: NAS
 REGION:  Sweden  TYP: Singlemalt  PRIS: 666 kr
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:   87196
 PRODUCENT:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Brands For Fans Sweden
 ÖVRIG INFO:  Batch 1

 

DOFT: 3.50 En kolafruktig doft med lite sötare ton möter först upp och där man imponeras av den otroligt fina och klara kopparfärgen. Kokad frukt (äpplen och päron) och en liten svag nyans av ekfat.

SMAK: 3.50 Tycker smaken hintar lite mera åt sherryhållet och de mörka bären än vad doften skvallrar om. Nice! Känner väl kanske också direkt att här skulle man haft lite högre styrka än bara 40% för att lyfta fram de goda smakerna ännu mer. Ekfat, honung och vanilj läggs till samt ett halvt varv på pepparkvarnen. Får också en lite smörig(?) förnimmelse i gommen.

ESMAK: 3.50 Svagt brännande avslut som rundar av en ganska lättdrucken och fruktbetonad whisky med liten kolasmak och stigande pepparhetta.

HELTHET: 3.50 En helt ok och orökig whisky som skulle ha vunnit på lite högre buteljeringsstyrka. Gillar det ekfruktiga inslaget i denna och de lätta kolatonerna. Rock on…!

TOTALPOÄNG: 14,00 / 20.00 p

Notering: 160415, Sample, (PWI)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *