Benromach Sassicaia Wood Finish (2006) 45%

Benromach är för mig ett litet bortglömt och ”ett i mängden-Speyside”-destilleri men som ibland och lite då och då dyker upp på min whiskyfront och som faktiskt brukar kunna leverera riktigt angenäm och smakrik whisky och som jag brukar uppskatta. Tänkte ikväll därför försöka ge mig på ett smakprov och en 3a som har stått till sig ett bra tag på sampleshyllan och som med tidens gång har skjutits längre och längre bakåt. (Gissar att det finns både en och annan whiskydrickare här inne som kanske kan känna igen sig lite grann. Tiden är lite för kort och man hinner och kan inte smaka på allt man vill och får tag på). 😀

 WHISKY:  Benromach Sassicaia Wood Finish
 STYRKA:  45%  ÅR: 2006  ÅLDER: 2015
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: 765 kr
 DESTILLERI:  Benromach  SB-ART NR:   11347
 BUTELJERARE:  Benromach  LEVERANTÖR:  Symposion
 ÖVRIG INFO:  120 btl

Mina omdömen: Benromach Sassicaia Wood Finish (2006) 45%

DOFT: 4.00 En härligt ljust kopparfärgad whisky med runda och ganska svaga toner av apelsinskal, choklad och mjuk halm i botten av doften. Ingen nämnvärd rökighet att tala om. Får en mogen och fruktiga känsla i snoken… Riktigt bra!

SMAK: 4.00 Inledningsvis lite sötaktig i tonen som ganska fort sedan bryts av och släpper fram lite en mera beskare grapefruktston, skal av apelsin. Munskänslan går åt det lite torrare hållet och här finns ett ganska stort fatinslag som har en lätt pepprighet.

ESMAK: 3.75 De torrare nyanserna biter sig fast i den bakre delen av gommen och gör att man påminns en lägre stund av de fatsträva inslagen med lite vinös efterklang.

HELHET: 4.00 Tycker detta är en god och elegant whisky med ganska stor karaktär och som skiljer sig en del mellan doft och smak. Detta gör att här finns det massor av nyanser att utforska och upptäcka! Man bör dock ha ett ganska gott öga till något mera fatsträv och torrare whisky för att helt kunna uppskatta denna.

Ev. kommentar: Skulle den dyka upp på en hylla nära mig så skulle jag definitivt överväga ett inköp!

TOTALPOÄNG: 15,75 av 20.00 p

Notering: 170416, Sample, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *