Beerbliotek A Passion for Gingers #143 3,8%

Berliner weisse är ett veteöl med citrussyrlig smak och en ölstil som kan räknas som bland de vanligaste ölen av ”surölen och som på senare tid har fått ett uppsving både i Sverige och utomlands. Experimentlustan är ofta stor hos bryggarna och där det endast är fantasin som sätter gränser för vilka bär eller frukter man använder för att smaksätta och krydda sitt öl med.

BeerbliotekPassionsfrukt och ingefära är som namnet antyder de största smakbärarna i detta Berliner-öl som kommer ifrån Beerbliotek-bryggeriet i Göteborg och som det skall bli kul att få smaka!

”Not everyone who loves gingers loves ginger, but ginger lovers who do love gingers, love them with a passion…” ? //Beerbliotek 

Mitt omdöme:

Lågskummande, ja nästan med en obefintligt och med snabbt försvinnande skumkrona. Doften däremot av ingefära citrus och passionsfrukt är betydligt mera närvarande och och där jag även får en liten touch av Fanta apelsin i näsan.

Smaken är söt och har en lite bitande (inte överdrivet stor) sur syrlighet i botten och som gör att det drar gött i kindpartiet. Får en lite vattnigare munskänsla när eftersmaken sätter in och där kolsyran kittlar lite grann på tungkanterna. Åter är det passionsfrukt och citrus som ligger långt fram men där jag tycker att även tycker mig kunna ana lite persika mitt i allt det sötsyrliga…

Jag både gillar och inte gillar den på samma gång! Är väl själv inte så jätteberest i surölets och Berliner weisse’s vildmarker men detta är så pass spännande att prova så den kan jag gärna tänka mig smaka en till utav. 6/10p

Råvaror: Kornmalt, vete, humle, passionsfrukt och ingefära
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: –

Notering: 170903, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT:  Beerbliotek A Passion for Gingers #143   SB ART.NR: 3099815
 TYP: Berliner weisse  STYRKA: 3,8%
 PRIS: 26,30 kr  LAND: 
 PRODUCENT: Beerbliotek  LEVERANTÖR: Beerbliotek
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *