Wychwood Hobgoblin 5,2%

En kul nyhet som blivit tillgänglig på Systembolaget nu i början av september är Hobgoblin, ett öl som baserts på chokladmalt och en blandning av Styrian Goldings- och Fuggleshumle.

”Den klassiska engelska alen Hobgoblin med sin mytologiska själ hemsöker Systembolaget. Hobgoblin Ruby Red Beer lanserades 1983 har bryggts med inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England.” //TOMP

Mitt omdöme: Wychwood Hobgoblin 5,2%

Här hittas sirap och kolaknäck ganska direkt i doften hos detta öl och som har ett mysigt och rikligt småbubbligt skum som är lite så där krämigt klistrigt och där färgen går åt rödbrunt. Plus i kanten för den snygga etiketten och den sköna flaskan, som känns lite gammaldags och antik till sin utformning.

Smaken är något lättare än vad jag på förhand hade trott och där det åter är sirapstoner som sätter sin största prägel tillsammans med underliggande fruktighet av aprikos, choklad, bränt socker och en söt maltighet. Upplever den något lätt metallisk i smaken och där det även finns en lite mer bittrare ton i avslutet. Detta dricker jag gärna mer utav och här utdelas även en bonuspoäng för en läcker hemsida som är väl värd ett besök! (se och lär säger jag till vissa andra bryggerier, ni vet vilka ni är!!) 8/10 p

Råvaror:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 190903, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Wychwood Hobgoblin  SB ART.NR: 1217 
 TYP: Strong bitter/Ruby Ale  STYRKA: 5,2%
 PRIS: 24,90kr (500 ml)  LAND:
 PRODUCENT: Wychwood Brewery
 LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *