Graffitisthlm/Stränge/NKB Kaos IPA 6,5%

Hantverk möter hantverkKaos IPA är ett collab-öl som uppkommit via ett samarbete mellan GraffitiSthlm, Stränge Brewing Co och Nordic Kiwi Brewers (NKB) och där man har använt sig av humlesorterna Motueka, Nelson Sauvin, Rakua för att skapa denna New England IPA.

New England-IPA är en grumlig och juicig ölstil som vuxit sig riktigt stark här i landet och som gillas av många öldrickare. Detta är ett typ av öl med mängder av humle men med mindre beska än vad som vanligtvis finns i en traditionell IPA (Indian Pale Ale). 

Graffitisthlm/Stränge/NKB Kaos IPA 6,5%Mitt omdöme: Graffitisthlm/Stränge/NKB Kaos IPA 6,5%

Det första ögat lägger märke till är förstås den fräcka och coola burken som har ett graffitimotiv målat på sig. Det andra som man noterar när man häller upp detta öl är att den har en väldigt orangefärgad ton och som doftar tropiskt lång väg. Härligt! Detta vill jag absolut smaka på! ?

Tycker smaken är riktigt delikat och har en hel del tropisk fruktighet av mango, ananas och grapefrukt och även en del sötma i sig. Besknivån är moderat och där avslutet har en viss torrhet. En riktigt god New England IPA som för min del gärna dricks igen! Om jag har råd… ? 8/10p

Råvaror: Kornmalt, havre, vetemalt, Motueka, Nelson Sauvin, Rakua
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart: 191001, Lokalt och småskaligt producerad

Notering: 191024, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Graffitisthlm/Stränge/NKB Kaos IPA   SB ART.NR: 33114
TYP: New England IPA  STYRKA: 6,5%
PRIS: 45,10 kr (440 ml)  LAND:
PRODUCENT: Nordic Kiwi Brewers
 LEVERANTÖR: Nordic Kiwi Brewers
Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *