Nyköping Kristi Brewed 5,3%

Jag vet… har ju själv också kanske tidigare skrivit nått ogillande, dissande inlägg om hur lätt det är att man kan påverkas av flaskutseende, uppbyggande storys osv. i hänseende att lockas att falla för frestelsen och köpa en produkt och då på grund av dess namn eller look. (jag hatar ju egentligen alla dessa kändisviner, whiskys eller bandöl och där man egentligen bara försöker sälja mer på att dra fördel och förknippas med ett känt namn eller där man lägger mer fokus på flaskan eller förpackningen än på själva innehållet) 

Men när man dyker på ett veteöl (som jag i övrigt inte är en jättestor konsument utav) med det helt underbara namnet KRISTI BREWED ifrån Nyköping Brewing så måste man ju bara slå till och köpa några! Ett ”värdsklass”-namn som dårarna på Den som skrattar förlorar skulle ha uttryckt det. 😉😁🤣👍

Nåväl, igår firades det Kristi Himmelsfärds-dag och där många gissningsvis var lediga. Personligen fick man som vanligt slita och där detta veteölet fick bli min lilla belöning vid hemkomst. Skål, ta me’ fan! 😋

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Mitt omdöme: Nyköping Kristi Brewed 5,3%

Trevlig färgsättning på detta veteölet och som drar lite åt det mandarin-orangea hållet. Doften är fräsch med inslag av malt, ljust bröd och apelsin/mandarin. Det centimeterhöga och småbubbliga skummet är lite tillbakadragande och i stort sett helt vitt. 

Smakmässsigt är detta för mig (och som kanske inte är ett så jättestort fan av veteöl överlag) ändå ett ganska trivsamt öl och där en ganska stor del (vete)maltiga toner blandas med lite uppiggande apelsinfruktsinslag och aprikos. Här finns även en liten kryddighet som jag tycker kommer fram mer mot avslutet och i den sista delen av detta halvfylliga ölet. Ett lättare humlebett kan också anas och där beskan är ganska liten.

Som sagt och åter igen, mina ”veteöls”-referenser är inte jättestora men detta tyckte jag var helt ok! 😀👍

★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

MALT: Kornmalt, vetemalt
HUMLE: Humle
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 28/3 – 2022

Notering: 220526, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Nyköping Brewing Kristi Brewed  SB ART.NR: 37322
  TYP: Veteöl, Hefeweizen  STYRKA: 5,3%
  PRIS: 32,90 kr  LAND:
  PRODUCENT: Nyköping Brewing
 LEVERANTÖR: Nyköping Brewing
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 111 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *