Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish 40%

Freddeboos.se har under den gångna helgen fått den äran att kunna smaka på en single malt whisky som inom väldigt snar framtid (1 juni) kommer att lanseras här i landet. Whiskyn det handlar om är en Glen Moray och som har fått en slutlagring på Chardonnay-fat (den mest odlade gröna vindruvan i världen).

Priset för denna Glen Moray-whisky landar på endast 299 kr och har artikel nr: 83106

Glen Moray Chardonnay Glen Moray - Grant Anderson Glen Moray Hiking freddeboos.se - sample/varuprov

”Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av röda äpplen, smörkola, kanel, apelsinchoklad, nötter och vanilj.” //Sb

Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish 40%
 
 WHISKY: Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish
 STYRKA: 40%  ÅR: 2022 ÅLDER: NAS
 REGION: Speyside  TYP: Singlemalt PRIS: 299 kr
 DESTILLERI: Glen Moray  SB-ART NR:  83106
 PRODUCENT: Glen Moray  LEVERANTÖR: Moestue Grape Selections
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Chardonnay Cask Finish

 

Mina omdömen: Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish 40%

Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish 40%DOFT: Inbjudande och.god doft där apelsinchoklad och kanel är några av inslagen. Vaniljfudge och smörkola är ytterligare nyanser som hjälper till att höja den trivsamma och ganska mjuka doften. I perferin finns också nånting lite lätt syrligt och som jag inte riktigt kan placera och sätta fingret på och precisera men som med ganska hög säkerhet härstammar ifrån slutfinishen på Chardonnay-faten. Gillas!

SMAK: Även smak är rund, mjuk men också även den med en lite (vin)syrlighet i de yttre regionerna. Apelsinmarmelad, choklad, kanelstång och även liten röda bär kan lokaliseras i den goda smaken. Lite synd dock är den låga buteljeringsstyrkan på endast 40% och som garanterat hade kunnat lyftas ett snäpp till med en lite högre alkoholnivå.

Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish 40%ESMAK: Lätt syrlighet, lite träfatighet, choklad och hintar av apelsin avslutar denna runda och medellånga eftersmak. Här anas också fortfarande lite av kanelinslaget och som även ger smaken en viss hetta.

HELHET: Med en prislapp på under 300 kr så tycker jag ärligt och faktiskt att detta är riktigt bra och även ganska intressant. Gillar de lite vinsyrliga(?) inslagen i denna whisky och som gör att den trots sina ändå sin rundhet även har nånting som står ut. Givetvis kan man önska sig lite högre buteljeringsstyrka, men frågan är också förstås hur mycket det hade påverkat priset uppåt…

Ev.kommentar: En billig, något enkel men väldigt trevlig singelmalt, både att kunna njuta av själv men även kunna bjuda de allra flesta som gillar ”livets vatten” på! En given flaska i gemene man/kvinnas whiskyskåp.

Detta vill man definitivt få se en cask strength-version av!

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20,00

Notering: 220521, Sample/Varuprov, Moestue

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 267 times, 2 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *