Nils Oscar Running Free Non Alcoholic (2023) 0,4%

Ifrån Nils Oscars bryggeri i Nyköping kommer dagens öl och bloggpost att handla om och det nya alkoholfria ölet Nils Oscar Running Free Non Alcoholic (2023) 0,4% som avnjöts och som kom att smakas på i går under den soliga men ändå något kyliga kvällen.

Detta är en golden lager och ett svenskt lageröl som Nils Oscars har tagits fram i samarbete ihop med Iron Maiden och Bruce Dickinson och där man använt sig av humlesorterna Cascade, Citra och Mouteka för att framställa detta alkoholfria (0,4%) ölet.

”På 1980-talet försökte många brittiska alebryggare möta konkurrensen från det allt mer populära internationella lagerölet. De tillverkade då en ljusare ale som var frisk och med en tydlig humlebeska. Denna ale kom ofta att kallas för golden ale eller ibland blond ale. Var gränsen går mellan golden ale och något mörkare varianter av brittisk ale är svårt att säga. Som så många andra gånger är det upp till varje enskilt bryggeri att bestämma.

Den ljusa malten och den framträdande humlearomen gör att golden ale upplevs som torrare och friskare än många mörkare brittiska alestilar. Ölet kan ha inslag av apelsinskal, äpplen, pomerans och kryddig blommighet från brittiska humlesorter.” //Sb

Nils Oscar Running Free Non Alcoholic 0,4% Nils Oscar Running Free Non Alcoholic 0,4%_

Mitt omdöme & betyg: Nils Oscar Running Free Non Alcoholic (2023) 0,4%

Inte så jätteframträdande doft men där en viss maltighet ändå kan anas ifrån ölet och den kvarliggande och centimeterhöga vita skummkronan. Smakmässigt en ganska lätt och fräsch munkänsla där en god men något tam maltighet bryter fram tillsammans med svagt knäckiga inslag och där en viss brödighet kan anas. Kanske även lite honung.

Ett trevligt alkoholfritt öl som helt klart kan tänkas köpas igen. Saknar lite kraftfullhet i smakerna och känns kanske något tunn och ofyllig i karaktären men tycker den ändå har en ganska skön underliggande humlebeska och även med en viss krispighet i sig som känns relativt bestående.

Tummen upp för den coola börken och för ett klart godkänt och alkoholfritt öl-alternativ! 7/10 p

RÅVAROR: Vatten, Kornmalt, vetemalt, jäst
HUMLE:
Cascade, Citra och Mouteka
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 1/3 – 2023

Notering: 230506, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Innis & Gunn Islay Whisky Cask Beer Laphroaig  SB ART.NR: 13044
  TYP: Golden Lager  STYRKA: 0,4%
  PRIS: 22,90 kr (44 cl)  LAND:
  PRODUCENT:Nils Oscar
 LEVERANTÖR: Nils Oscar
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 85 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *