Nils Oscar Södermalmspilsner 5%

När jag ändå är i farten och berättar och bloggar lite om min lilla semestertripp till Mariefred och där jag lovat i det tidigare inlägget att ge mitt omdöme för ölet som dracks till maten under denna aftonen så kommer därför här…

Mitt omdöme: Nils Oscar Södermalmspilsner 5%

Nils Oscar Södermalmspilsner 5%Färgen på detta ölet går åt ljust guldgul och har ett ganska finbubbligt, generöst vitt skum. Uppfattar inte jättestora dofter ifrån detta ölet mer än lite maltiga toner. (i den matdoftande restaurang-miljön jag då befann mig i, kan tilläggas)

Smaken däremot är överraskande krispig och så där härligt gräsig/höaktig som jag vill att en pilsner skall vara och där det även finns en välbalanserad och svagt bitter underton med lite citrus i. God munkänsla och riktigt gott! Passar dessutom utmärkt till min kötträtt.

På den negativa sidan ligger (och som man blir varse om när man skall beställa hem den ifrån Sb) att den i skrivande stund har ett kollikrav på minst 15 st flaskor… Lite synd och i mesta laget kan jag tycka och där missades därför denna gången ett ytterligare inköp för min del.

Råvaror: Pilsnermalt, münchenermalt, wienermalt samt humle av sorten Saaz och Magnum
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Kollikrav – minst 15 st flaskor

Notering: 191013, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Nils Oscar Södermalmspilsner 5%  SB ART.NR: 89227
 TYP: Pilsner (Tjeckisk stil)   STYRKA: 5%
 PRIS: 26,50 kr (50 cl)  LAND:
 PRODUCENT: Nils Oscar
 LEVERANTÖR: Nils Oscar
God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *