Caol ila 10 yo The Un-chillfiltered Collection (Signatory Vintage) 46%

Näst sista whiskyn ut vid online- och blindprovningen ”En utfryst original bottling” – Av @jimtorarp (Kneippen Whisky) som jag här på freddeboos.se fått den äran att deltaga vid var denna Caol ila 10 yo The Un-chillfiltered Collection (Signatory Vintage) 46%. En Islay-whisky som också den hade buteljerats av Signatory Vintage och som för övrigt blev min vinnare ifrån denna aftonen!

Onlineprovning - "En utfryst original bottling" - Av @jimtorarp (Kneippenwhisky) Lineupen (ej i startordningen) vid provningen ”En utfryst original bottling”

Detta var en provning med totalt tolv stycken uppkopplade och webcam-anslutna whiskydeltagare via Google Meet och där sorterna provades i turordning ifrån vänster till höger och där vi först fick diskutera lite kring vilken alkoholnivå vi trodde whiskyn kunde hålla samt vilket ursprungsdestilleri vi gissade att whiskyn i vårt glas hade. Inte helt lätt och riktigt svårt som vanligt men samtidig otroligt lärorikt och kul! Kan rekommenderas att testas om man kanske inte redan har gjort det.

Caol ila 10 yo The Un-chillfiltered Collection (Signatory Vintage) 46%
 
 WHISKY:  Caol ila 
 STYRKA:  46%  ÅR: 2012  ÅLDER: 10 yo
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 658 kr
 DESTILLERI:  Caol ila  SB-ART NR:    –
 BUTELJERARE:  Signatory Vintage  LEVERANTÖR: Kirch Import
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: Hogshead, The Un-chillfiltered Collection
 
Mina omdömen: Caol ila 10 yo The Un-chillfiltered Collection (Signatory Vintage) 46%

DOFT: Inledningsvis en ganska black och intetsägande doft men som efter en tid i glaset utvecklar sig och där till slut en riktigt trevlig torvighet kommer fram och som även har en lätt askig/sotig rökighet med sig. (Detta gillar jag även om det tog lite tid på sig att öppna upp).

SMAK: Något tam med inslag av ljus fruktighet och gula plommon och där ett litet skoptag med utbrunnen aska även stöttar upp och ger lite god karaktär. Ännu lite mer rökighet finns på min önskelista.

EFTERSMAK: Lite större rökkaraktär kommer fram i eftersmaken och där även lite svag honung och vanilj kan skönjas något längre bak.

HELHET: En mysig whisky med lite dov rökighet som inte känns vrålbrutal utan mera balanserad och som kommer lite grann underifrån tillsammans med en svagare fruktighet och lite utbrunnen aska. Om man vågar späda ned den mer så kan man ju alltid vattna… jag skippar det! 😉

Ev. kommentar: Ja, tack detta smakas gärna mera utav!

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

Notering: 230608,  – Onlineprovning – ”En utfryst original bottling” – Av @jimtorarp (Kneippen Whisky)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *