Innis & Gunn The Original XX Limited Edition 7,7%

Ifrån det välkända bryggeriet Innis & Gunn kommer dagens ölpost och deras nya strong ale och cask strength-utvåga The Original XX Limited Edition 7,7% och som lanserats lagom nu till deras 20-åriga jubilum. Detta är ett öl som lagrats i tre månader på ekfat som tidigare innehållit 20 år gammal singlemalts-whisky från Speyside-området och där destilleriet ej angivits. Totalt kommer det 30 000 flaskor till Sverige av denna utgåvan och finns på utvalda Systembolag.

”Innis & Gunn ligger i Edinburgh i Skottland. Bryggmästare är Dougal Sharp. Namnen ”Innis” och ”Gunn” är Dougal och hans bror Neils mellannamn. Företaget startades 2003 och detta öl är framtaget för bryggeriets 20-årsjubileum.” //Sb

Mitt omdöme & betyg: Innis & Gunn The Original XX Limited Edition 7,7%

Lite småklibbigt skum som är fylligt och kvarhängande och där gräddiga kolatoner kan uppfattas tillsammans med inslag av torkade aprikoser och en lätt rostad maltighet.

Smaken är söt och också den lite småklibbig och har ganska breda och fylliga toner av smörkola, pomerans och där man i bakgrunden även hittar ett visst ekwhiskyfatinslag och som för den inbitne kan föra tankarna åt Speyside-whisky. Går även hitta en del svagt nötiga inslag längre ner och där den höga alkoholstyrkan inte känns alltför bitig.

Ingen större beska att tala om och där sötman ligger på en ganska hög nivå genom hela resan ifrån gom till svalg. Tycker den har en god och njutbar smak och bra med potential överlag! Tar gärna en till! 8/10 p

RÅVAROR: Ale-, crystal och ambermalt samt humle av sorten super styrian.
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Tillfälligt sortiment – Säljstart 8/9 – 2023

Innis & Gunn The Original XX Limited Edition 7,7%

Notering: 231011, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Innis & Gunn The Original XX Limited Edition  SB ART.NR: 10842
  TYP: Strong Ale  STYRKA: 7,7%
  PRIS: 39,90 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Innis & Gunn
 LEVERANTÖR:TOMP Beer Wine & Spirits
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 49 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *