Ten Hands Brewing Space King DDH Hazy IPA 6,5%

Så har det blivit dags att åter säga hallå till ännu ett värmländskt öl och Ten Hands Brewing Space King DDH Hazy IPA 6,5%. Ett microbryggeri som håller till ute på Örsholmen i Karlstad och som i början av september släppte denna “double dry-hopp’ade IPAn som fått flera humlegivor vid tillverkningen för att intensifiera och bygga upp smakerna. Ett öl med något oklart och dimmigt (hazy) utseende i glaset.

Ten Hands Brewing Space King DDH Hazy IPA 6,5% Ten Hands Brewing Space King DDH Hazy IPA 6,5%

Har inte riktigt koll på om detta bryggeriet även kommer att finnas med bland utställarna vid helgens kommande Beer & Whisky Festival i Karlstad men man kan ju alltid hoppas! (tyckte tyvärr listan med öl- och whiskyutställare såg lite tunn ut senast jag kollade in den, men det kan ju kanske ha hunnit ändra sig).

Mitt omdöme & betyg: Ten Hands Brewing Space King DDH Hazy IPA 6,5%

Fullmatad med tropisk fruktighet och med tydliga humleinslag tillsammans med ananas, grapefrukt och mango. Här finns även ett och annat tallbarr, lite citrusiga undertoner samt smulor av sockerkaka. Det stora vita och fluffiga skummet är hyfsat kvarliggande.

Smaken är humlepigg och har en härlig DDH-ipahazy-karaktär med ganska hög och fruktig sötma och med en balanserad humlebeska samt lite gräsiga undertoner. Ett mycket fräscht öl som för min del gärna smakas på igen, om jag har råd… 8/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, vetemalt och havre samt humlesorterna Citra, Nectaron, Kohatu och Mosaic.
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Lokalt & Småskaligt – Säljstart 4/9 – 2023

Notering: 231102, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Ten Hands Brewing Space King  SB ART.NR: 39855
  TYP: DDH Hazy IPA  STYRKA: 6,5%
  PRIS: 49,90 kr (44 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Ten Hands Brewing
 LEVERANTÖR: Brill & Co
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 70 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *