Glendronach Cask Strength Batch 12 (2023) 58,2%

En nyutkommen whisky på fatstyrka och som har mognats på spanska Pedro Ximénez- och Oloroso Sherry-fat är denna Glendronach Cask Strength Batch 12 (2023) 58,2%. En ej åldersangiven (NAS) singlemalt ifrån det skotska höglandet och som produceras i byn Forgue nära Huntly i Aberdeenshire där detta destilleriet ligger. Detta skall för övrigt bli kul att få smaka på då det var ett tag sedan nån whisky ifrån Glendronach kom att avnjutas för egen del! Och Cask Strength-whisky är ju alltid trevligt! 😀

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad sample till freddeboos-bloggen.

Glendronach Cask Strength Batch 12 (2023) 58,2%

 WHISKY: Glendronach Cask Strength Batch 12
 STYRKA:  58,2%  ÅR:  2023  ÅLDER: NAS
 REGION:  Highlands  TYP: Single Malt  PRIS: 849 kr
 DESTILLERI:  Glendronach  SB-ART NR:  41472
 PRODUCENT:  Glendronach  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: Cask Strength Batch 12
Mina omdömen: Glendronach Cask Strength Batch 12 (2023) 58,2%

GlendronachDOFT: Söt aprikos- och plommonsylt med inslag av russinkaka, kolakaramell och sherry. Riktigt trevlig doft som även har liten touch av läder och där även möjligtvis lite chili kan anas i bakgrunden.

SMAK: Här kommer en del tanniner fram och där den söta fruktigheten samspelar fint med sherryfatsinslagen och där även den bakomliggande alkoholnivån ger smaken en bra skjuts framåt.

EFTERSMAK: Här finns en underliggande fatbeska som också kliver fram lite mer, tar för sig och även bryter av de söta tongångarna något. (Och ger whiskyn en något ”fullvuxnare” karaktär). Svagt syrliga nyanser kommer även fram mot slutet som också har en del chilihetta i sig. Riktigt njutbart!

HELHAT: En god och intressant whisky som bjuder smaklökarna på en ganska lång och spektakulär åktur med flertalet nyanser att upptäcka och njuta av. Med något halvsura men ändå goda sherrynoter kan jag tycka.

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

Notering: 231102, Sample (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 129 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *