Ten Hands Mana Hazy IPA 7,5%

Klippte mest på chans några ”kört-börks-öl” i det nya storleksformatet (vars min åsikt om vi kan lämna där hän för denna gång)  ifrån Ten Hands Brewing (Karlstad) och som råkade finnas på hyllan för Lokalt & Småskaligt vid ett spontanbesök på Sb i Kristinehamn, där jag hade lite andra ärenden att uträtta.

Ett utav dessa öl, som fått namnet MANA kom att smakas under aftonen igår och där jag måste säga (och skriva!) att jag blev väldigt glatt överraskad! I min mun överraskande gott och ett microbryggeri jag självklart och fortsättningsvis kommer att hålla ögonen mer på och där jag redan ser fram emot att få testa de andra inköpta ölsorterna. Kul!! 😃👍

”Humlearomatisk smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av grapefruktskal, mango, vetebröd och örter” //Sb

Mitt omdöme: Ten Hands Mana Hazy IPA 7,5%

Mycket fruktig och grapefruktsbetonad doft med hög fyllighet och inbjudande humliga nyanser och där man kan ana söta tongångar av både mango och kanske även lite aprikos. Med ett lättflyktigt och lite fluffigt skum som kvarlämnar en vit tunn skumrand.

Smakmässigt bjuder denna solgula ipan på en lätt hazy karaktär och där de sötfruktiga inslagen är återkommande och med en god grapefruktsbeska och ett härligt och väl avvägt humlebett som bryter ifrån riktigt gött pch skapar en god kontrast, utan att väga över alltför mycket eller bli för extremt. För min del ett riktigt gott öl som tar för sig lite och som gärna smakas igen! Rekommenderas!

★★★★★★★★☆☆ 8/10 p

HUMLE: Citra, Nelson
MALT: Kornmalt, vetemalt och havre
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Notering: 210710, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Ten Hands Mana   SB ART.NR: 34995
TYP: Hazy IPA  STYRKA: 7,5%
PRIS: 41,90 kr (330 ml)  LAND:
PRODUCENT: Ten Hands Brewing
 LEVERANTÖR: Brill & Co
Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *