Loch Lomond “Inchmoan” Peated 10yo 54,8% “For the whisky fair 2005″

Nu orkar jag inte lyssna på skiten längre… (ja, melodifestivalen, alltså!!) utan tänkte istället fördjupa mig i ett nyinkommet och ”hemligt samplesprov” som jag har fått ifrån Markus i TPWC… (och som liksom jag driver en privat blogg –  Öl & Whisky –  vid sidan om arbetet med whiskyklubben och där fokus ligger på just öl och whisky)

Hemligt sampelsprov:
Alltid lika spännande och kul att försöka lista ut och gissa på vad det är för whiskysort i flaskan! 🙂 Ok, here we go…

DOFT: (3,50) Utseendemässigt är den väldigt lätt ljusgul och har nästan ingen färg alls… (tankarna far direkt till Kilchoman eller Ardbeg, men sån tur kan man väl inte ha?, hehe)  Nej, att detta inte är fråga om nån extremrökig islay-whisky känns direkt man nosar lite över kanten. Möjligtvis ett litet stick av rök i bakgrunden men här finns det mest frukt och doften är förhållandevis klen. Aprikos blandat med lite ek och popcorn(?)

SMAK: (3,50) Lite kryddig start (inte så alkoholstark, kanske nånstans runt 46%) och där den upplevs lite ”gräsig-aktig”och med en viss ”torrhet”. Den är god men man önskar kanske lite mer sötma i den. (Är detta en japanare tro? Nej, jag tror den är från scotland, fast lite längre söder över… Campbeltown, måhända:) Svårt!) Smaken är inte heller ”jättestark” eller kraftfull och med endast 3 cl i flaskan så vågar jag inte vattna då jag riskerar att dränka den…

E-SMAK: (3,25) Det lite ”torra” hänger med även i avslutet som känns mediumlång och där lite styrka/hetta och peppar växer fram på slutet.

HELHET: (3,75) En lite smak- och karaktärslös fruktwhisky (med inte alltför många år på nacken?) och som inte riktigt blåser mig av stolen direkt… Detta är dock en helt OK whisky utan större brister men den ger mig heller inte nått större intryck att komma ihåg eller att ”hänga upp den” på.

BETYG: 14,00 av 20,00 p

SORT (min gissning): KILKERRAN ”Work in Progress 3”
RÄTT SVAR: Loch Lomond “Inchmoan” Peated “For the whisky fair 2005″ 10yo 54,8%

Tack för denna Markus och det skall som vanligt bli lika spännande. kul och intressant att få höra det rätta svaret och se om man har varit helt ”ute och cyklat” (troligtvis!) eller om man vågar visa sig ute igen, hehe
Denna var riktigt svårplacerad och inte helt lätt att få ”grepp” om, tyckte jag… ❓ 😎

Notering: 20120225, ”Hemligt” samplesprov – (MSU – TPWC)

(Visited 28 times, 1 visits today)

2 svar på ”Loch Lomond “Inchmoan” Peated 10yo 54,8% “For the whisky fair 2005″”

 1. Ja du är ute och cyklar Fredde 😉 Men du lyssnade på en jävligt bra låt till whiskyn i alla fall 🙂

  Den är svår!
  Det är en special utgåva från Loch Lomond ”Inchmoan” Peated ”For the whisky fair 2005” 10yo 54,8%

  Av mig fick den 70p jag gillade den inte alls 🙁 men efter som den skulle vara ”peated” trodde jag kanske du skulle gilla den. Men det är bara konstatera att det inte är en bra wirre 🙂

  //Markus

  1. Ja, denna var svårplacerad och inte helt lätt, hehe Tyckte den ändå var ganska trevligt faktiskt även om den var lite för “torr” för mig… Trevligt att den var så pass alkoholstark ändå, för det upplevdes inte.)

   Vidare tycker jag nog att destillerierna ska ge fasen i att kalla sina whiskysorter för “Peated” i försäljningssyfte, om den knappt inte innehåller nån “torv-rök” alls! (Jag vet och har ett par exempel till som man tror ska vara “peated” men som inte är det, men det kan vi ta senare…)
   P.S Går det möjligtvis att få “rätt” bild skickad på denna? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *