Loch Lomond Heavily Peated Single Malt (2020) 40%

Till vår 81:a blindprovs-omgång med whiskyklubben AWC så hade turen åter kommit till undertecknad att vara bidragare av en helt valfri whiskysort och som de andra medlemmarna får en sample-3a att smaka, betygsätta och försöka gissa sorten på. Den frivilliga svarsinlämningen pågår och är öpppen under hela den aktuella månaden. Tyvärr har även vi haft oturen att nås av lite Covid-smitta bland medlemmarna och där antalet inlämnade svar denna omgången därför blev något mindre än vanligt. 

Whiskyn Loch Lomond Heavily Peated Single Malt är en nyhet på Systembolaget sedan 1 dec, 2020 och där det är Stellan Kramer som står som den svenska leverantören. För oss som är stora rökälskare i whiskyklubben är ju ett pris på endast 299 kr och noteringen ”Heavily Peated” givetvis svår att motstå och denna fick därav bli mitt ”hemliga” whiskybidrag.

Om man vill kan kan man även kika på när David Lind från Loch Lomond Distillery provar whiskyn här!  

Loch Lomond Heavily Peated Single Malt (2020) 40%

 

 

 

 WHISKY: Loch Lomond Heavily Peated Single Malt
 STYRKA: 40%  ÅR:  2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Scotland  TYP: Singlemalt PRIS: 299 kr
 BUTELJERARE: Loch Lomond  SB-ART NR: 317
 PRODUCENT: Loch Lomond  LEVERANTÖR: Stellan Kramer
 ÖVRIG INFO:

 

Mina omdömen: Loch Lomond Heavily Peated Single Malt (2020) 40%

SORT: (min gissning) *Bidragare*

AWC-Blindprov - 3 cl
DOFT: Guldgyllene whisky med en trevlig doft av mogna plommon, aprikos och kanske även nått russin och en god maltighet. Svag rökdimma i fjärran. Lite sötaktig doft.

SMAK: Inledande söt fruktighet med en snabbt ifattkommande medelrökig torvton som har lite sot och grillkol i sig. Upplever inte smaken speciellt direkt spritig utan mera balanserad och där sötman är större än beskan.

ESMAK: De torvrökiga inslagen är de mest tongivande men där även plommonsötman, aprikoserna och de övriga maltinslagen är ganska närvarande och ger en hyfsat fyllig munkänsla.

HELHET: En ganska trevlig och god whisky för sin prisklass och där ett visst rökinslag och torvighet återfinns mestadels i smaken. Lite högre buteljeringsstyrka hittas möjligen på önskelistan för att verkligen kunna locka fram alla smaker. En mjuk och rökklingande whisky för den något bredare whiskyallmänheten men där också den kanske något mera erfarne kan hitta några guldkorn i smakreferenserna.

Ev. kommentar: En ganska fyllig och smakrik whisky, kontra priset och trots sin låga alkoholhalt. Lite mer tryck i de rökiga inslagen kan möjligen önskas, för att ge den ytterligare lite karaktär.

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

Notering: 210531, AWC-sample #81, FAN

[Musiktips!)     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 375 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *