RSS
 

Loch Lomond Peated 17

13 sep 2012

Fick ett erbjudande om att få förhandssmaka denna whisky-nyhet ifrån Stellan Kramer och som kommer släppas på SB den 1:a oktober.

Då jag hade lyckan att få tre stycken varuprover av detta nysläpp så föll sig ju valet naturligt att dela med mig några cl till de andra medlemmar i whiskyklubben, Amnehärad´s Whisky Club

Våra samlade noteringar, poäng och omdömen ifrån denna “extrainkallade” interna provsmakning kommer att presenteras på klubbsidan nån gång strax efter den 23:e september

Och innan jag vidare här nu presenterar mina egna noteringar så vill jag passa på att säga stort TACK! till Stellan Kramer som givit oss möjligheten att på förhand få samples-testa denna whisky.

Sort: Loch Lomond Peated 17, ?%, 529 kr (Highland)

DOFT (4,25): Ganska ljust färgad (ej E150? Bra i så fall!) och med tydliga toner av exotiska frukter. Rök-nyanserad.
SMAK (4,00): Torra, rökiga toner med smak av lakrits… ändå viss sötma av kanel(?) och citrus.
ESMAK (4,00): Lite chili-kryddigt avslut som är ganska långt och som blandas upp med citrus-toner. Även en del röknyans hänger kvar i svalget en stund. Trevligt! 🙂
HELHET (4,00): Smakrik, “halv-rökig”, lite torr whisky med doft och smak av exotiska frukter, citrus samt lite kryddig chili mot slutet.

MITT BETYG: 16,25 av 20,00 

Kan också säga, så här direkt efter att jag har smakat den att det inte är helt omöjligt att jag kommer försöka få tag på en flaska av denna whiskyn när den släpps nu i början av oktober. 🙂

Notering: 120913, “Varuprov”, (Stellan Kramer)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

Tags: , , , , ,

Kommentera

 
 
  1. Markus

    2012/09/13 kl. 23:33

    Ja den var inte så tokig. Och jag trodde nästan du skulle gilla den mer oxå 🙂

     
  2. Fredde

    2012/09/14 kl. 07:29

    Ja, denna var ju riktigt intressant och trevlig… och något bättre än samples-provet jag fick av dig i början på året av Loch Lomond “Inchomoan” Peated 10 som jag upplevde lite tunn och lagerlös.

    Tycker dock att rökwhisky i allmänhet som inte kommer från islay har en tendens att kännas lite “konstgjord” i själva röktonerna och är oftast lite torrare… med vissa undantag dock.

    Vet även att en av medlemmarna i AWC har inhandlat en “unpeated” Loch Lomond utomlands och som jag definitivt tänkte försöka byta till mig en sample utav… 🙂

     
    • Markus

      2012/09/14 kl. 08:25

      Håller med helt klart med dig Fredde. Det är inte samma karraktär på en rökt Speyside som en Islay eller Island-whisky med några undantag då förståss.

       
 
© 2011-2019 freddeboos.se