Loch Lomond 15 yo 46%

Igår var det åter långfredag igen och detta säkert i dubbel bemärkelse för många av alla de stackars smittade människor som är satta i Corona-karantän och som nu tvingas sitta ensamma under påsk. Har själv haft turen att ännu få vara frisk och har inget känt av det djävulusiska viruset som nu härjar världen över. Är väl själv lite inne på tankegångarna att sprit även kan användas för ett invertes skydd och där whiskyn kan vara ett gott alternativ för att hålla virusskiten ifrån sig… Den som lever får se.

Gårdagens medicin (och min 799:e provade whisky) fick bli ännu en sample av Loch Lomonds Tasterpack med 4×5 cl olika singlemalter ifrån deras sortiment och där mitt val för kvällen blev den 15-åriga. På pappret en fruktig whisky som först mognat i ex-bourbon fat och som avslutats i amerikanska ekfat.

Glad Påsk på Er alla maltlovers!! 🙂

Loch Lomond 15 yo 46%
 WHISKY: Loch Lomond 15
 STYRKA: 46%  ÅR:  – ÅLDER: 15 y.o
 REGION: Highlands  TYP: Singlemalt PRIS: 228 kr (449 kr)
 DESTILLERI: Loch Lomond  SB-ART NR: 363 (514)
 BUTELJERARE: Loch Lomond  LEVERANTÖR: Stellan Kramer
 ÖVRIG INFO: Sample från Loch Lomond Taster Pack (á 4 fl à 50 ml , 200 ml).

 

Mina omdömen: Loch Lomond 15 yo 46%

Loch Lomond Taster Pack (4 x 5 cl samples)DOFT: Marsipanaktig doft med inslag av både en lite smörig fruktighet men där också en ganska kraftig maltighet infinner sig. Lite spritstickighet hittas också.

SMAK: Ganska ren, maltig smak som har en del fyllighet. Fortfarande hög maltighet med lätt krämiga/smöriga frukttoner i grunden. Frisk munkänsla med liten stegrande beska.

ESMAK: En del maltighet hittas även i avslutet som landar nånstans kring medellängd och som även den är ganska söt och fruktbetonad. Även är finns en lite stram och underliggande beska som hjälper till att sätta lite karaktär på denna 15-åringen.

HELHET: Överlag tycker jag att detta är hyfsat gott men där jag inte helt kan komma överens med beskan i denna whisky och som jag tycker drar ned den något. Gillar dock fruktiga sötman och de friska tonerna som skiner igenom de annars lite mer dovmurriga smaknyanserna som finns här.

Ev. kommentar: Har sagt det förut, tål att upprepas och säger det igen… Tummen upp för dessa lite mindre whiskypacken där man enkelt och för en lite billigare penning kan smaka på whisky man är nyfiken på men kanske inte vill lägga slantarna på en helflaska. #gillar’t #mersånt #trybeforeyoubuy 🙂

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20,00

[wp_charts title=”lochlomond_15″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15, 25, 20, 25, 20, 25, 20, 15, 5, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200410, Samplesset, provsmakningskit, presentförpackning (FAN)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 109 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *