Samples Of Whisky – omgång 3

Torsdags-kväll och ett par cl hemliga Samples Of Whisky-droppar i glaset att försöka gissa sorten på och ge poäng (enligt AWC-skalan) och ett omdöme… Trevligt, ganska svårt men också skitkul och väldigt lärande! 🙂

Denna omgången #3 så är det Mattias ifrån The Peaty Whisky Club som är omgångens inköpare och bidragare av whisky.

Så här blev mitt svar och gissning på vilken sort vi har smakat:

TEXT: Döppa näsan i glaset och slogs som vanligt av tanken att ”mmm, det här är bekant och känns igen” Frågan är ju bara vad det är, hehe
DOFT (4,50): Underbart fruktig doft (knappt ett uns av varken sprit, rök eller fenoler) Söt, lite smörlik doft blandat med ekfat och honung och gröna äpplen. Sega, ganska stora droppar i ”whiskylegsen” vilket bådar för god kvalite och troligtvis med några fler år på nacken än 10-12…
SMAK (4,00): Inledningsvis lite het/pepprig ton som tonar över emot lite frukig smak, där äpplet åter finns med och lite choklad kan anas. (lite tunnare i smaken än förväntat med tanke på doften, runt 46%?)
ESMAK (3,50): Avslutet känns förhållandevis kort och ”försvinnande” lite och där möjligtvis den återståeende frukten blandas upp med smak av ekfat. (bourbon-fat?)
HELHET (3,75): Lovande och god i början med en fantastiskt god fruktdoft men som tyvärr försvinner bort lite grann och inte följer med riktigt under hela ”resans” gång. Ändå en god och trivsam fruktwhisky! 🙂
TOTAL-Poäng: 15,75

WHISKYSORT: (jag tror det är) Old Pulteney 17
(rätt svar presenteras på SoW-sidan i början på nästa vecka)

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *