Samples Of Whisky-omgång # 6 – (Rätt svar:) Springbank CV 46%

Sådär, då var mitt personliga svar och min gissning inlämnat om vilken whisky som jag tror finns i vårt gemensamma Samples Of  Whisky-blindprov. Ett gemensamt projekt som drivs av två whiskyklubbar emellan AWC och TPWC, samt inbjudna och utvalda gäster.

Rätt svar: Springbank CV 46%
Region: Campbeltown , Styrka: 46%, Pris: 579 kr SB-nr: 86857 (slutsåld)

MITT BETYG: 14,50 av 20,00

Sort: (min gissning) Ledaig Connoisseurs Choice 1990

DOFT (3,75): Fruktig apelsin, smörkola, vanilj och nånting lite metalliskt i bakgrunden.
SMAK (3,75): Kryddig, pepprig och smakrik inledning med toner av ek, grönt äpple och citrus. Liten sötma finns där.
ESMAK (3,50): Medellångt avslut med lite kryddiga undertoner
HELHET (3,50): Trots de ganska starka och kryddiga tonerna så smakar den inte så mycket…
Ev. KOMMENTAR: Svårt som vanligt! 🙂 Mina tankegångar först om doften gick åt typ Mackmyra-hållet eller nån japanare men min gissning hamnar slutligen på en whisky ifrån Isle of Mull istället.

Notering: 120909, Samples Of Whisky #6, (HHM-AWC)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 14 times, 1 visits today)

2 svar på ”Samples Of Whisky-omgång # 6 – (Rätt svar:) Springbank CV 46%”

    1. Ja, denna whiskyn var väldigt svår (som alltid! ;)) och lite speciell tyckte jag och det skall bli väldigt intressant att få se det rätta svaret. Har inte en susning om vad det kan vara… Hade faktiskt nästan redan bestämt mig för vad jag trodde det var när jag luktade på den i flaskan men det stämde inte alls när den sedan hamnade i glaset. Tyckte mig kunna skönja en viss besvikelse även i svaret hos bidragaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *