Mackmyra Special 07

Så kom då möjligheten att ännu en gång få testa ett av vårt ”svenska stål” fast då på whiskyfronten sett och i flytande form… Detta skedde efter en inbjudan till AWC att få närvara vid en whiskyprovning anordnad av vårt lokala munskänkegäng och med Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio som provningsledare…

Visst vill man väl kanske vara lite patriotisk och visst har den förbättrats avsevärt sen sist jag smakade en Mackmyra men det är fortfarande inte en whisky jag skulle springa benen av mig för att få köpa. Och även om detta är en fruktig whisky så anser jag att den inte i alla fall skulle bli sämre om det funnits en skopa med ännu mer rök i den för att framhäva den lite.

Mackmyra Special 07

Region: Sverige, Styrka: 45,8%, Pris: 649 kr SB-nr: 86052

MITT BETYG: 13,50 av 20,00 p

DOFT: Luktar gråpäron, aprikos och hjortron. Grön banan, blommor och en väldigt tydlig och angenäm doft som vi senare fick veta att det var hjortron från slutlagringen på hjortronsvinsfat.

SMAK: Hjortronsmaken känns igen även här och där även fatlagringen tillfört en del. Mackmyras tydliga fatkaraktär är kvar, men det blir mycket bättre när det är lite fruktigare.

E-SMAK: Mediumlång, lite fruktig eftersmak. Fat, spritigt, kryddor och örter

HELHET: En klart godkänd söt, och fyllig fruktwhisky. Saknar rök i den… Helt klart Mackmyras bästa hittills, helt ok, gillar den, men visst är den lite för dyr.

Vi passade givetvis också på att under aftonen få våra ursnygga och egenhändigt tillverkade whiskyportföljer dekorerade med Angelas autograf… 😎

 

 

 

 

Notering: 111202, Whiskyprovning med Munskänkarna, (Munskänkarna)

http://open.spotify.com/track/79s4MhMtQe6os40Yti6mUj

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *