(Bruichladdich) Octomore Comus 4.2 (5 y.o, 61%, 167ppm, 18000 bts)

HOLY SMOKE! Here we go again!! 🙂 🙂

Japp, jag har nu lyckats få tag på en sample av Bruichladdich senaste experiment-whisky som nu är uppgraderad till version 4.2 och har tilldelats namnet Octomore Comus. Det finns 18000 flaskor tillgängliga av denna och den ligger på 61% och med en ppm-halt på 167.

Då jag tidigare har smakat deras vidunder av denna rökwhisky (2 ggr) så har jag ju mina aningar om vartåt detta skall barka… 😛 Och inte mig emot, då jag är något av ett rök-freak vad gäller whisky! (jag testar inledningsvis med den första centilitern helt outspädd… om det går!?)

Bruichladdich Octomore Comus 4.2 (5 y.o, 61%, 167ppm, 18000 bts)

Region: Islay, Styrka: 43%, Pris: 409 kr SB-nr: nr 572

MITT TOTAL-betyg: 16,00 av 20,00

DOFT: 4,25 Oj, detta var inte riktigt vad jag väntat mig, då jag tycker att den faktiskt har tämjts och inte upplevs alls lika extremt rökig och fenol-stinn som tidigare… Det lite söta och askrökiga finns ju givetvis kvar i den, om än i lite mindre styrka och det ligger som en tung dimma i glaset och luktar fortfarande väldigt gott och tilltalande.

SMAK: 4,25 Smaken är kraftfull och lite simmigt rökig och med en smak av läder, tobak, aska, rök och tjära.

E-SMAK: 3,75 Eftersmaken är kraftfull, stark och man känner hur röken kommer tillbaka ifrån djupet av svalget och man bara ler… 🙂 Satan i gatan vad det bränner till och man överväger om inte en skvätt vatten skulle kunna tillföra den lite mer… Nånting lite kemiskt och petrolium-aktigt vilar över den, fast på ett bra sätt.

HELHET: 3,75 Med några droppar vatten så öppnar den upp sig, blir lite mjukare och styrkan avtar ett snäpp… Lite mint och lite lakris(?) kan anas i bakgrunden. Fast nog har den väl ändrat lite på sig karaktärsmässigt sedan förra versionen och känns lite väl tam och mjuk i sin framtoning? Världens rökigaste? Nja, på pappret kanske men inte smakmässigt, då den upplevs lite ”klenare” än förut… (missförstå mig rätt, hehe)

Notering: 120402, Privat smakad, (FAN)

(Visited 23 times, 1 visits today)

4 svar på ”(Bruichladdich) Octomore Comus 4.2 (5 y.o, 61%, 167ppm, 18000 bts)”

 1. Humm… verkar som en lättare besvikelse för dig.
  Kanske så jag skulle kunna uppskatta den mer än förgångaren? 😉

  1. Hehe ja viss liten besvikelse finns där väl kanske men det är fortfarande riktigt bra drag i denna rökare… även om den kanske har bleknat av något och blivit lite rundare i smaken. Tror inte att du skulle höja den nämnvärt… (även om det är kul att ha testat den!)

 2. Denna och Orpheus är väl inget man direkt kan jämföra med de övriga ”standard” octomore utgåvorna då des är slutlagrade på vinfat? Eller jämföra kan man ju alltid göra!

  Jag gillar denna även om som du säger den inte upplevs som världens rökigaste 🙂
  Inte öppnat 5.1 (den numera världens rökigaste 169ppm) ännu som kommer bli min första ”standard” Octomore.

  1. Visst har du lite rätt i det, Robban… fast då jag bara har smakat dessa två så är det ju klart att man jämför dessa emot varandra… 😉

   När vi i AWC vid vår ”rökafton” http://www.whisky.comlu.com/event_9.html smakade på Octomore 4/167 5 y.o så kom den att jämföras mot bl.a Ardbeg Supernova, Alligator, Corryvreckan, Uigedale och Ten… Och det gick ju också bra. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *