Kilchoman Inaugural 3 y.o 100% Islay

World Whisky Day™ is a global celebration of world whiskies!
The inaugural World Whisky Day™ is on March 27th 2012.”

Så min hyllning till denna whiskydag får bli med en whisky som jag redan på förhand vet att jag kommer att GILLA fullt ut och då detta är en mycket trevlig Islay-whisky, innehållandes en rejäl skopa med tjära, rök, tång och lite asfalt… Med andra ord en personlig FAVORIT!! 🙂 🙂

Kilchoman Inaugural 3 y.o 100% Islay (50%, OB 2011)

Region: Islay, Styrka: 50%, Pris: ? kr SB-nr: (slutsåld)

MITT TOTAL-betyg: 19,00 av 20,00

DOFT: 4,75 Mmmmm, röken som slår emot en är ”oljig” och mycket tilltalande… Man känner ett sting av röken, tången och sältan som blandas upp med toner av citrus(!) Det finns även nått petrolium-liknande över den och man förundras lite över hur den mycket ljust gula färgen kan innehålla så mycket underbar, kraftfull och härlig doft! Man vill nästan inte sluta sniffa på den! 😛

SMAK: 5,00 Den söta smaken, med drag åt salmiak och med en gnutta citronfrukt lindar sig förföriskt runt tungan medan gommen långsamt fylls upp med röken, ångorna och tången. Så kraftfull men ändå så mjuk! I’m in LOVE! AGAIN! 🙂

E-SMAK: 4,50 Till skillnad mot 2010 winter och spring 2011 känns denna inte riktigt fullt så intensiv utan är lite rundare och mjukare i eftersmaken som för övrigt håller i sig ett tag… Lääänge!

HELHET: 4,75 Ojojoj, detta är så BRA, så GOTT och helt FANTASTISKT! Sötman, röken, tången, asfalten, askan, ja allt finns där! Och detta i en whisky med bara 3 år på nacken! ENASTÅENDE! Fast gillar man inte rökwhisky bör man ej göra sig besväret utan lämna denna kvar på hyllan till någon som verkligen uppskattar den… Stort TACK till Kilchoman för denna fantastiska skapelse! 

Notering: 120327, Privat smakad sample, (FAN)

Givetvis måste en sådan här fantastisk whisky avnjutas till tonerna ifrån riff-master Iommi och världens bästa hårdrocksband, Black Sabbath!

(Visited 39 times, 1 visits today)

7 svar på ”Kilchoman Inaugural 3 y.o 100% Islay”

  1. Ojojoj… en riktig masterpiese med andra ord! Har ännu inte öppnat min. Men man blir ju onekligen sugen efter läst din recension.

    1. Ja, och även fast detta är den yngsta (en sample) av de Kilchoman som jag hittills har smakat så får jag nog faktiskt säga att denna ligger mig närmast om hjärtat och som jag tycker varit bäst då jag upplevde den aningens ”mjukare” i sin framtoning och med lite mer citrus, både i doft och smak… KANON! 🙂

  2. Jag testade den på whiskykryssningen och jag får hålla med om att den var riktigt bra trots att jag bara provade utan vatten så upplevde jag den väldigt mjuk och behaglig.Men å andra sidan så kanske mitt omdömme var lite grumligt av någon anledning:-)

    1. Ja, Kilchoman är en riktig favorit för min del! Suveränt god! Och nu kommer det tydligen en ny sort ifrån dom, Machir Bay för 498 kr som jag är lite sugen på… Den kanske också fanns att smaka på kryssningen? (En sample av denna är av intresse! Kontakta mig gärna, om det är nån som har nån…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *