Springbank 1992 Peat-Smoked (46%, Berry Bros & Rudd 2011, cask #61)

Tar givetvis chansen att i det fina vädret få avsmaka ännu en whisky… Denna Peat-Smoke-92:a ifrån Springbank är egentligen detsamma som en Longrow men då oberoende buteljerare som Berry Bros & Rudd inte har tillåtelse till att skriva detta på etiketten så får dom helt enkelt kalla den för Springbank…

Springbank 1992 Peat-Smoked (46%, Berry Bros & Rudd 2011, cask #61)

Region: Campbeltown, Styrka: 46 %, Pris: ca 850 kr SB-nr: –

MITT TOTAL-betyg: 16,50 av 20,00

DOFT: (4,25) Underbara citrus-röktoner slår direkt emot en… Något litet lätt medicinalt  kan anas ihop med torven och det ganska fruktiga i den. Mycket intressant och väldoftande!

SMAK: (4,00) Med tanke på doften känns den överraskande dov och nästan tillbakahållen i smaken där päron, citronen ackompanjeras fint ihop med röken och det lite oljiga. Hade gärna fått smaka ÄNNU mer, då detta känns om en riktigt bra whisky och som man vill ha mycket mer utav.

E-SMAK: (4,00) Hyfsat lång i eftersmaken där röken och och ask-tonerna ger en mycket behaglig smakresa och med en hel del värmande, feta/oljiga undertoner…

HELHET: (4,25) Detta är kvalitets-whisky när den är som allra bäst. Hade jag råd skulle jag köpa en helt fat av detta!! På minussidan ligger att den kanske upplevs något ”tunn”, men å andra sidan håller den så pass hög klass i sig,  så det är helt ok! 🙂 😛

Notering: 120526, Privat smakad sample, (FAN)

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *