Black Velvet, 40% (blended)

Hittade denna ganska långt instoppad och undangömd i ett skåp och som ej ännu har fått något omdöme eller betyg satt på sig… Och då vädret idag är precis skit och det regnar lite av och till så kan man ju alltid passa på att ägna sig åt lite hobbyverksamhet… 🙂

Black Velvet (blended)

Region: Canada, Styrka: 40 %, Pris: 219 kr SB-nr: 506

MITT TOTAL-betyg: 08,25 av 20,00

DOFT: (2,25) Spritångorna slår direkt emot en när man närmar sig glaset med nästippen… Lite lösningsmedels-aceton-aktig doft. Letar man lite djupare kan man ana färskt trä, vanilj och nånting lite fruktigtaktig lång bak.

SMAK: (2,00) Humm ok, nu förstår jag varför den hamnat så pass långt in i skåpet… Känns förhållandevis len och inte direkt spritig till en början utan går lite mera åt frukthållet med litet inslag av vaniljstång. Men det är när den sen passerat de bakre regionerna i munhålan som smaklökarna börjar skrika så smått på hjälp då spritigheten slår igenom med full kraft och man undrar vart det lilla positiva i den tog vägen.

E-SMAK: (2,00) Kort till mediumlångt avslut som är ganska spritigt och där man inte finner nån större njutning i de efterföljande ångorna.

HELHET: (2,00) Nja, förutsatt om man inte gillar att det drar lite i mungiporna när man ska svälja så kan denna inte rekommenderas i nån större utsträckning… Möjligtvis kanske den kan funka som drinkingrediens.

Notering: 120623, Privat smakad, (FAN)

(Visited 30 times, 1 visits today)

2 svar på ”Black Velvet, 40% (blended)”

  1. Hehe… Inga topp poäng direkt. Men i ärlighetensnamn vat det BV som var den första whisky jag drack… Och då var detmest för yrssla. Men det smakade ganska gott oxå, iom de referensramar man hade då.

    1. Tror Bell´s var bland det första i whiskyväg som jag smakade… Tror inte jag testat den igen på drygt 20 år! (kan ju kanske vara läge igen… :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *