Johnnie Walker Double Black 40% (blended)

Här kommer mitt omdöme på en blended-whisky som har tagits fram till 2010 i en lite rökigare version än originalutgåvan av Johnnie Walker Black Label och som skall bli intressant att få smaka!
(tack för detta samples-bytet, Lars! :))

Johnnie Walker Double Black (blended)

Region: Scotland, Styrka: 40%, Pris: 360 kr SB-Art nr: –

MITT BETYG: 12,25 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (3,00) Visst luktar det en del rök om det kopparfärgade innehållet i mitt glas och jag tycker mig även känna nyanser av vanilj, te, torkad frukt och en del trä. Finns viss medicinal ton i bakgrunden dock som jag tycker tar ned betyget lite.

SMAK: (3,25) Överraskas lite först av den ganska goda och medelrökiga smaken. Lagom med sötma och den torkade frukten går hand i hand med trätonerna. Precis mot slutet innan eftersmaken börjar ta vid så viker den tyvärr av lite grann och blir lite mer parfymaktig i smaken och där även röken ändrar karaktär något till det sämre och känns lite ”plastig”.

EFTERSMAK: (2,75) Ett ganska klent avslut där röken redan har mattats av en hel del och där endast ganska svaga toner av träsmak och vanilj återstår.

HELHET: (3,25) En ganska ok whisky som inleder förhållandevis bra men som tyvärr tappar lite grann mot slutet och inte orkar hela vägen. Några fler lager och ännu mer rök mot slutet hade nog kunnat få den att lyfta lite till för min del. 

Notering: 121209, (Lars)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 49 times, 1 visits today)

4 svar på ”Johnnie Walker Double Black 40% (blended)”

  1. Ja du Lasse… är rädd att jag kanske tryckte ner denna lite grann poängmässigt sett men det är ju som det är och smaken är som baken, delad, hehe (men kul att ha fått testa den!)

    Vore också intressant och skoj att få höra på ett ungefär hur dina åsikter går om denna? 🙂

      1. Har blivit en bjudwhisky till gäster som inte vill ha mina rökiga pjäser. 🙂 Mer till mig av det goda. Hehe

        1. Hehe, hade förväntat mig att den skulle vara något mera rökig faktiskt… men som du säger, 25 pund för en liter så duger det ju helt klart som bjudwhisky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *