The Black Grouse 40% blended whisky (nr 10447)

En del av det bästa med att gå på 40-års kalas (Grattis Åsa!) är ju att maten är gratis! 🙂 Och sen om den nu medelåldriga damen som firas har en gubbe som är med i en av Sveriges bästa whiskyklubbar (AWC) så vet man ju direkt på förhand att även ”mingeldrickat” kommer hålla hög klass och där bl.a Corryvreckan kom att drickas som saft under den senare delen av kvällen och av de gäster som vet hur man plockar russinen ur kakan, hehe…

Men smakjägare som man är så höjdes ögonbrynen lite grann när man på drickabordet och som en katt i bland hermelinera ibland det andra maltgodiset kunde finna denna The Black Grouse och som jag ej tidigare hade smakat. Och självklart så missas inte denna givna chansen att få prova nånting nytt så i väntan på att trubaduren riggade och borden dukades av, så passade jag på… 😉

The Black Grouse 40% blended whisky (nr 10447)

Region: Scotland, Styrka: 40%, Pris: 299 kr SB-nr: 10447

MITT BETYG: 10,00 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (2,50) Klen doft av malt och halm och svaga strimmor av rök.

SMAK: (2,75) Inledningsvis en lite maltig smak med viss smörkolanyans och röktoner. En eller möjligtvis två tjärpastiller finns istoppade också och kan anas i bakgrunden innan den återkommande smaken av halm och malt tar överhanden igen. Ännu mer röksmak hade absolut varit att föredra för min del i denna blended-whisky.

EFTERSMAK: (2,25 Lite halm- och svaga röktoner i eftersmaken och som ligger nånstans mellan kort och medelkort… Även ett visst spritinslag anas och som drar ner betyget en del.

HELHET: (2,50 Detta är en whisky med viss röknyans och påtaglig maltsmak. Tyvärr känns den lite för spritig för att kunna få några högre poäng. Prismässigt ligger den under 300-lappen på SB och detta får ju anses som ett litet plus även om jag hellre föredrar standard-Famousen.

Notering: 120929, (HGU)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 179 times, 1 visits today)

2 svar på ”The Black Grouse 40% blended whisky (nr 10447)”

    1. Nej, det var ingen större hit, tyckte jag… Men nu är den smakad och jag tror jag nöjer mig med det. 😉 Har dock ännu inte testat deras Snow Grouse. Kanske är det ”the missing link”!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *