Twitter…

Har nu i sommar förutom läppjat en del singlemalt, lattjat runt lite med Twitter och dess olika funktioner (och försökt lära mig lite…) Ni hittar mig på @freddeboos. Även Amnehärad´s Whisky Club finns numera med och vi går då under namnet @AmneharadsWC.

Det bästa med microbloggen Twitter är ju att det är det enklaste sättet att hitta människor som är intresserade av ett specifikt ämne. Är du intresserad av whisky? Sök på whisky och prata med andra som pratar om whisky.

Enkelt, eller hur?

Det jag däremot tycker är svårt är att söka och hitta andra whiskyintresserade svenskar eller svenska whiskyklubbar (ja, för det måste väl ändå finnas flera klubbar än AWC som finns på med på twitter, eller?) då man oftast kanske använder sig av namn-ändelsen ”club” i slutet på  namnet… (typ Amnehärad’s Whisky Club) och då ju engelskan är det primära(?) språket som används allt som oftast.

Det som dock är smart är ju att man kan använda sig av s.k hashtags i sina twitterinlägg ex. #svpt (och som då står för svenskar på twitter) och där igenom kunna hitta ”likasinnade”…

Tanken som då har slagit mig och då jag sökt runt lite på nätet i frågan är om det kanske redan finns nån gemensam hashtag  (liknade #whisky, eller #svpt) just för svenska whiskyklubbar eller andra whisky-intresserade svenskar som vill twittra på svenska? (Tipsa mig gärna i så fall om detta, tack! :))

Annars så har jag nån liten idé att om man tillhör nån svensk whiskyklubb, society eller liknande eller om man bara är en rent allmänt whisky-intresserad svensk och vill twittra om whisky på svenska kan man använda sig uttav taggen #svwk (svenska whiskyklubbar) och för att på så sätt kunna ”connecta” med andra svenska whiskylovvers…

Over and Out… och på återseende och då även på Twitter hoppas jag!! 😉
/Fredde

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *