Twitter-whiskyprovning online…(?)

Tänkte här presentera en idé som jag gått och klurat på en liten tid och som bygger på och fungerar lite grann som vårt Samples Of Whisky-projekt och där jag tänkte höra och diskutera lite med alla er andra ”whiskylovvers” här ute som besöker min whiskyblogg av och till om detta ev. kan vara av intresse att försöka bygga vidare på… (har redan sett liknande typer på upplägg,på twitter, bland annat)

Hela grund-idéen bygger på att man, oavsett var man bor i landet, via en hemsida, typ SoW-sidan bestämmer och beslutar om att ”detta datumet så kommer ”denna whiskysorten” att provsmakas och att varje ”whiskydrickare” själv då får ansvara för att ha tillgång till just denna whiskysorten för att kunna vara med vid ”online”-provningen. (är man några kompisar eller ifrån samma lokala plats eller kanske från en whiskyklubb så kan man ju dela på kostnaden)

Tanken är sen att själva provsmakningen skall ske  tillsammans, vid ett bestämt klockslag och online via nån form av socialt medium typ twitter, messenger, skype, facebook eller liknande. Våra personliga åskter och omdömen skriv in av varje deltagare och presenteras via en hemsida, typ SoW-sidan (som kan utökas lite)

Ja, vad sägs och vad tycks? Är det ens lönt att försöka sig på att dra igång ett projekt av den här typen? Finns det nån/några av er besökare här på bloggen som skulle tycka att detta vore ett kul sätt att smaka whisky på och som skulle vilja vara med?  Eller som har några andra åsiker? Kanske finns det redan liknande projekt uppe och som redan är igång och rullar och som man skulle kunna få bli del utav?

Funderar och klurar på några punkter (kanske finns det flera?) och om hur man löser de på bästa sätt:

 • Tid, dvs. hur lång tid innan skulle man behöva ha på sig för att säkerställa innehavet av rätt whiskysort?
 • Socialt medium? Vilket program funkar bäst för detta ändamål? (twitter, msn, skype, facebook?)

 

Ovanstående idé blir ju då en öppen provning där man redan vet vilken sort man smakar. Kanske vore det ännu roligare med blindprovning men frågan är då hur man skulle kunna lösa det rent logistiktiskt med leveransen, inköp av flaskor, betalning osv.

Skriv gärna och ha åsikter och diskutera detta i kommentars-fältet nedan så får vi se vad detta kan leda till. 🙂

(Visited 9 times, 1 visits today)

7 svar på ”Twitter-whiskyprovning online…(?)”

 1. Kul idé Fredde! Vet inte hur man skulle få till det logostiskt och arrangörsmässigt på ett bra sätt men det tåls att spåna på.

  Jag är gärna med och Skype vore skitkul så man kan se varandra 🙂

  1. Ja, det kunde vara lite kul faktiskt. Enklast vore ju som sagt att köra med en ”öppen” provning till att börja med kanske och där varje deltagare får fixa fram sin egen wirre…

   Jag är lite dåligt insatt i skype… kan man chatta och köra mot flera användare samtidigt? Max-antal?

 2. Har nu kollat runt lite och om jag fattat det hela rätt med Skype (gratis) och dess begränsningar så är det enlig följande:

  * För att få gruppvideo hemma måste nån ha ett Skype Premium-abonnemang – 3 till 10 pers.

  * Skype gruppsamtal: max 24 pers. (nån som vet om detta funkar eller om man lätt ”ramlar ur” hela tiden?)

  Nån här som har nån erfarenhet om hur det funkar med dessa ”flerpartssamtal” via Skype? Är detta bästa lösningen eller funkar det ännu bättre med ex. msn, facebook eller twitter? Även Icq fanns ju förr, lever det kanske än?

  Inget ont om de oftast lite äldre whiskydrickarna men erfarenheten säger mig att det måste flyta på smidigt och att man ej har så mycket möjlighet att börja fixa med anslutningar och uppkopplingar när man väl kör igång provningen. Med det i åtanke så kanske ett mer ”fristående” medium likt facebook eller twitter som ett nav är det bästa och där själva uppkopplingen ifrån varje deltagare sker ”på egen bandbredd”…

  1. Vill man kunna prata med varandra finns det ju alternativ till skype också.. tror det hela hänger på hur många deltagare man landar på.

   Skype funkar bra som nämnt men har ju 25 som max.

   Annars finns det andra voip alternativ som.. mumble, teamspeak, ventrilo etc.. de kräver dock server.. men det är bara dom vanligaste finns säkert många fler.

   1. Egentligen så är det väl kanske inte helt nödvändigt att man ska kunna både prata och köra videosamtal utan det räcker ju nästan med att man kan skriva…

    Typ peer2peer funkar ju men slukar ju lite bandbredd om man blir många som ska både kunna se och prata samtidig med alla, eller??

    mIRC – nån som har nån erfarenhet av det? Körs det mot fristående ”egen” server eller nån central?

 3. mIRC kostar pengar men det är bara en irc-klient.
  Finns gratis sådana och sen kan man köra på valfri server (exempel quakenet, ircnet eller liknande) och skapa sig en ”kanal” att chatta i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *