Varuprover/Samples – Clydesdale

Hårda paket är ju alltid skoj och igår mottog jag en väldigt intressant leverans då jag nu som ”amatör-whiskykonnässör” har fått den stora äran att av den svenska whiskyleverantören Clydesdale provsmaka några varuprover/samples ifrån deras kommande produktlanseringar. De flesta kommer att släppas på SB den 1:e dec, antingen i det exklusiva- eller beställningssortimentet! 🙂

Sorterna som jag fått ta del utav och som jag kommer att provsmaka, testa och presentera här framöver på sidan är:

Big Peat X-Mas 2012 53,6%
Från Douglas Laing & Co kommer denna specialutgåva av Big Peat. Denna gången lite längre lagrad och buteljerad vid s.k cask strenght. Big Peat är den enda Blended Malt som innehåller maltwhisky ifrån Port Ellen…

Clynelish 1997, Blackadder Raw Cask 57%
Blackadders Raw Cask-serien är välkänd i whiskykretsar och här kommer en synnerligen trevlig buteljering ifrån Clynelish-destilleriet och som är helt ofiltrerad och där alla smakerna kommer till sin fulla rätt!

McCarty’s Single Malt Release 42,5%
Från det amerikanska Clear Creek Destillery kommer denna singlemalt och som är gjord på skotsk rökig malt.

Kilchoman 100% Islay 2nd Release 50%
Den andra utgåvan  av den mycket uppskattade 100% Islay och som är helt producerad på råvaror ifrån Islay, förutom jästen. Man har mältat kornet på destilleriet och den är därför något mindre rökig än den vanliga utgåvan av Kilchoman, men är desto mer elegant.

Stronachie 18y.o 46%
Från A.D Rattray kommer här nu deras egna varumärke Stronachie i en 18-årig version. En whisky med en ganska speciell historia då destilleriet stängdes på tidigt 1900-tal men där man nu lyckats få tag på en originalflaska och nu gjort vad man kunnat för att försöka återskapa och kopiera smaken.

Templeton Rye 40%
Från Templeton i Ohio, USA kommer denna fruktiga rye-whisky och som har rötter till Al Capone och hans banditgäng.

Så ”stay tuned” och besök freddeboos.se gärna igen för mer information och kommande smaknoteringar! 😛
Besök även min varuprover/samples-sida för mer info.
../Fredde

Clydesdale AB har som affärsidé att utveckla kulturen att dricka whisky, cognac och andra lagrade spritsorter i Sverige. Genom att erbjuda ett mycket brett sortiment och tillhörande kunskap vill företaget sprida sin kunskap och idén om att whisky, cognac och liknande skall man inte dricka för alkoholens skull utan för den goda smaken – och då i modesta mängder.

Clydesdale tar sitt ansvar i samhället genom att förorda en måttlig konsumtion och att arbeta för att minderåriga inte dricker alkohol.

Clydesdale finns i Stockholm och har fyra medarbetare.
Läs mer på www.clydesdale.se

(Visited 5 times, 1 visits today)

16 svar på ”Varuprover/Samples – Clydesdale”

  1. Hehe, nej Robban det behöver du ju inte och det är ju bra får då blir det ju mer över till dig själv! 😉 Men du kanske inhandlar nått annat gott här vad det lider och som man kanske kan tänkas att få ta del utav…

    1. Ok. Tror fasen jag t.om har ett gammalt login på connsr.com liggandes… återkommer 😉

    2. Bruichladdich Octomore 10 och Kilchoman Single Cask 286/2006 Viking Line är ju två helt klart intressanta och tänktbara alternativ för min del och som skulle vara kul att testa… (speciellt den förstnämnda)

      1. Har du någon av dessa öppnad?

       Kilchoman 100% Islay 2nd Edition
       Kilchoman Single Cask 286/2006 Viki…
       Springbank 15 yo
       Oban 1995 Distillers Edition

       //Markus?

         1. Sorry for sent svar, haft lite mycket senaste dagarna.
          Jo jag har nog kvar listan i mailen, kan kolla ikväll och återkomma.

  1. Japp, och vis av erfarenhet gissar jag på att innehållet i de två nästan helt genomskinliga, vitbleka flaskorna (Big Peat och Kilchoman) kommer att slå mig med häpnad och med härlig rökig skäftsmäll i vanlig ordning… 🙂 Även Clynelish Blackadder Raw Cask har jag på förhand goda förhoppningar om!

   Kul också med två amerikanska sorter, varav en rye-whisky och som skall bli riktigt intressant att få avnjuta och se vad de går för. Stronachie har jag inte heller tidigare smakat på och det skall bli ett rent nöje! 🙂

 1. Ingen av dom 2 är förnärvarande öppnade.
  Octomore 10 kommer nog inte anlända förens i slutet på november heller. Skall komma i lager i butik den 22/11 sen brukar det ta 4-5 dagar innan avin ligger i lådan.

  Men vi kan snacka om det närmare när jag har avnjutit samplet från dig.

   1. Oki, och förstår också att de är oöppnade… och det är ingen panik. Men såg att du bland annat även hade Compax Box Spice Tree, Longrow Red 11, Bruichladdich 2006 Islay Barley och Bruichladdich Black Art 3 som också kan tänkas vara intressanta och fullgoda alternativ… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *