Ardbeg Day, 56,7% 2012

Så har då tiden kommit då även jag, trots mottagen order-bekräftelse ifrån SB och utebliven leverans och trots att den nyinförda och internationellt officiella Ardbeg Dagen (2 juni) varit för några månader sedan tillbaka, fått chansen att smaka på denna special-buteljering ifrån Ardbeg, tack vare ett samples-förvärv.

Ardbeg Day, 56,7% 2012

Region:Islay, Styrka: 56,7%, Pris: 749 kr SB-nr: 486078

MITT BETYG: 18,00 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,50) Askig, rökig, tallbarr, kreosot, svavel, gummi-skosula och lite citrus. Känns lite kemisk i karaktären och inte riktigt så kraftfull som jag först hade förväntat mig.

SMAK: (4,75) Den påtagliga smaken av tallbarr överraskar lite grann inledningsvis men när sedan askan, röken, hettan och tjär-fenolerna kommer ikapp så finns det ingen återvändo. Tillsammans trycker dom på och bildar en mycket trevlig och ganska tung smakpalett där även den lite karaktäristiska Ardbeg-torrheten kryper fram emellanåt och detta vill man ha mer utav! Mycket mer!! 🙂

EFTERSMAK: (4,50) Förutom den lite ask-torriga röken så hänger även tallbarren och kreosot-tonerna med ända fram till slutet och som klingar av härligt lååååååångsamt…

HELHET: (4,25) Ja, att detta är bra och att Ardbeg har lyckats ännu en gång, ja det råder det ingen som helst tvekan om för min del. Om detta sen når ända upp och slår deras för mig bästa sort Corryvreckan, det är för mig tveksamt. Detta är bra, RIKTIGT bra men fortfarande inte bäst. 🙂

Notering: 120829, Privat smakad sample, (FAN)

(Visited 13 times, 1 visits today)

5 svar på ”Ardbeg Day, 56,7% 2012”

 1. Nej men va fan Fredde!!!!
  Var den tvungen och va så bra?
  Nu måste jag ju jaga rätt på ett prov.

  Jag blir ju törstig av och läsa din recension :/

 2. Ja denna skulle jag definitivt kunna tänka mig att ha en hel flaska utav… Som sagt, kanske inte bäst men helt klart bra.

 3. Ni som är lite mer rutinerade i gamet.

  Hur funkar det med ardbeg day nu 1/6? Man får hänga på låset på bolaget vid 10 och försöka boka en eller? Hur påvisar man vid bokningen att man är ardbeg-medlem och är berättigad en flaska?

  Kort och gott, hur kan man försäkra sig om en flaska ardbog?! 🙂

  1. Tja Robban!

   Det ”dolda” numret för SB-beställning dyker väl upp på e-posten och vad jag har hört och läst ”ryktesvägen” så kommer den att finnas på hyllorna i ett 40-tal butiker… (vilka dessa butiker blir vet jag dock inte… (Vill du vara absolut säker på att INTE kunna köpa nån direkt över disk så är du välkommen till mitt lilla lokala SB här… Det är nog till 100% riskfritt att det inte dyker upp nån här på hyllan i alla fall…)

   Skämt åsido så är jag inte helt säker på att man kan garantera sig en flaska, tyvärr… Vet ej heller det totala antalet som kommer hit. Kanske nån annan läsare här ute som har bättre info??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *