KISS Destroyer 4,7% (nr 88051)

Till maten igår vid det mycket trevliga 40-årskalaset så serverades det bland annat denna ljusa lager och hårdrocks-öl som jag givetvis var tvungen att testa och som jag faktiskt redan tidigare förut har smakat men ej ännu betygsatt och lämnat mitt omdöme på.

Mitt omdöme:

Med en alkoholhalt på endast 4,7% så inser man direkt att denna ölen är perfekt att dricka många utav, kanske under ett festivalbesök eller andra band-framträdanden eller varför inte som en svalkande ”altan-öl” under de heta(?!?) sommarmånaderna…

Men smakmässigt så är inte detta en öl som får mig direkt att falla av stolen då den känns aningens vattnig och lite smaklös. Skummet är ljust, klent och försvinner ganska fort och kvar i glaset blir en ganska klent doftande maltig öl med små toner av citrus, hö, och en halv bit av knäckebröd.

Även eftersmaken känns ganska klent och svagt. Som kall törstsläckare eller mängd-öl att hinka många utav så passar denna utmärkt men är du ute efter nått mer välsmakande, så finns det helt klart andra att välja på.

Jag kanske är något hård i min poängsättning av denna ”rock-ölen” men det är också av just detta nytillkomna fenomen och anledningen av att ”varenda jävla” band, artist, tv-profil osv. skall försöka profitera på att kränga diverse öl, whisky, viner och annan sprit under egen etikett som får mig grymta lite besviket i bakgrunden. Visst, det må vara tufft, fränt och ha hög ”kult-faktor” osv. men då ska det också vara riktigt bra grejer och hålla hög klass, annars kan det för min del faktiskt kvitta! 😐

Produktinfo:
KISS Destroyer 4,7%
Art.nr SB: 88051
Pris: 16,80 kr, 50 cl

Ointressant (Nja, vad finns det mer i kylen att smaka på…?)

Rating: ★★★★☆☆☆☆☆☆ 4/10 


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 37 times, 1 visits today)

4 svar på ”KISS Destroyer 4,7% (nr 88051)”

 1. Jasså, det var en ”tråkig” ljus lager?

  Men den är ju snygg för att det är KISS öl, samma med Motörhead ölen. Provade den på mässan och hade iof inte förväntat mig en smaksensasion men den var ganska medioker… men snygg, och det kommer man långt på 🙂

  1. Jo, och visst finns det ju en kultstatus som sagt och visst är det lite fränt… men inte när ALLA ska släppa och det blir flera under eget märke, typ Silverfish Chardonnay, Silverfish Merlot, Silverfish Ljus lager, Silverfish Färsköl, Silverfish IPA… (ja, jag tror du fattar min poäng) 😉

   Om man bortser ifrån detta kan jag sträcka mig till att höja denna till 5 stjärnor, men då är det i underkant för bättre har jag smakat.

   Och en Motorhead-öl vid namn Bastadard (ej ännu smakad) och som ligger på bara 4,7% tycker jag är lite klent faktiskt… 😉

   1. Hehe… ja håller med dig Fredde. Men visst fan vore det fränt med en Siverfish Singel Malt 25yo 1st fill sherry 😛

    Skämt och sido, såg även att Lasse Stefans har ett Amarone vin… så nu har det fan gått för långt :/

 2. Och från 1 nov finns…

  Wayne Gretzky No 99 Cabernet Sauvignon 2008, 199 kr, artikel nr 72110.

  Wayne Gretzky No 99 Chardonnay 2010, 199 kr, artikel nr 72741.

  …att beställa från SB 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *