Templeton Rye Small Batch (nr 10479)

Det skall direkt sägas att följande amerikanska råg-whisky ifrån Templeton Rye Spirits är en av de första för mig i denna kategori-typen av whisky. Just denna Templeton Rye sägs även vara gansterns Al Capones favoritwhisky på 1920-talet och fick bära smeknamnet ”The Good Stuff”  för dess ovanligt lena, mjuka och goda finish.

Den släpps på Systembolagets tillfälliga sortiment den 1/12 och kostar 599 kr och det är Clydesdale som är leverantör till denna och som dessutom har förgyllt min tillvaro med ett litet samplesprov av denna. (Tackar!)

Templeton Rye Small Batch

Region: USA, Styrka: 40%, Pris: 599 kr SB-Art nr: 10479

MITT BETYG: 15,00 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (3,00) Söta, siraps-liknande toner inleder denna smakupplevelsen av denna rågwhiskyn. Stannar man upp något, tar sig tid och söker vidare på djupet så hittar man även en lite nötig känsla och nyanser av nysågat trä.

SMAK: (4.25) Intressant! Denna överraskar mig lite grann och är bra mycket godare än de, om än väldigt få, andra rye-whiskys jag tidigare smakat och ”The Good Stuff” är faktiskt ett faktum och den är precis så len och mjuk som dess smeknamn ville ge sken utav ! För alla de som tidigare kanske ratat och valt bort usa-whiskyn för dess lite speciella karaktär, bör definitivt ge denna ganska söta whisky en chans.

EFTERSMAK: (3,75) Den söta, siraps-liknande smaken hänger med ända fram till det mjuka avslutet där även toner av aprikos och exotisk frukt växt fram.

HELHET: (4.00) Helt klart en av de bästa rye-whiskys jag smakat och även om jag kanske inte är superförtjust i just råg-whisky så är denna riktigt bra och får med beröm mer än godkänt. Testa gärna! 🙂

Notering: 121129, (Clydesdale – sample)

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *