Kilchoman Loch Gorm 46% Batch 3 (2015)

Här kommer mina smaknoteringar på en whisky som jag vid tidigare batcher önskat lite mera utav, speciellt i själva sherryavdelningen. I denna 2015-versionen av Kilchoman’s Loch Gorm är sherry/rök-kombon betydligt större och där smaken är ännu bättre och detta är för egen del en riktigt önskvärd whisky. 😀

Stort tack till Clydesdale AB som varit schyssta och försett mig med ett varuprov av denna kommande nyheten! (släpps i Sb’s TF sortiment den 5 juni)

kilchoman_lochgorm_batch3
 WHISKY:  Kilchoman Loch Gorm Batch 3
 STYRKA:  46%  ÅR: 2015  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 798 kr
 DESTILLERI:  Kilchoman Distillery  SB-ART NR:   20281
 BUTELJERARE:  Kilchoman Distillery  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  Sherry Cask, Oloroso butts och hogsheads (2009 och 2010)

 

kilchoman_lochgorm2015DOFT: 4.25 Har man doftat/smakat på de två tidigare batcherna av denna sherrylagring blir man positivt överraskad hur mycket större plats sherryinslaget tar i denna versionen. Att sherrytonerna också blandas upp med en ansenlig mängd av härlig röknyans gör detta till en mycket spännande pjäs. Har även inslag av svag aprikos och torkat hö.

SMAK: 4.50 Now we’re talking!! Oj, vad kul att de smakinslagen som man önskat finna lite mera av i de tidigare Loch Gorm-versionerna nu äntligen har infunnit sig och där denna whiskyn nu har fått en mustig sherry/rök-smak som heter duga. Högintressant!! 😛

ESMAK: 4.25 Lite ungdomliga toner kan anas i början av avslutet och där maltinslaget drar undan lite väl tidigt men där istället lite mera sötma stöttar upp och ger ett härligt avsked med liten nötig touch och god sherryfinish.

HELHET: 4.50 Kombon sherry/rök som man bjuds på i denna whisky känns bra balanserad och har god smak. Jämfört med de två föregående batcherna är detta ett rejält kliv uppåt! Bra jobbat! #onmywishlist 🙂

ClydesdaleTOTALPOÄNG: 17,50 / 20.00 p

Notering: 150601, Varuprov, sample (Clydesdale AB)
Photo Credit: Clydesdale AB

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 8 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *