Amrut – singelmalt ifrån Indien!

Ja nu är snart påsken här och det skall som vanligt bli ”gött” att få några extra dagar ledigt!

wb_samplesFörhoppningsvis hoppas jag också kunna få tid över till att hinna få smaka på lite god whisky också!

Just denna påsken ser ut att kunna gå i Indiens tecken för min del tack och vare ett litet samples-byte som i dagarna har genomförts med Peter på Whiskyboden!

Whiskyboden är en trevlig whiskysida med bra koll på sin whisky och som jag gärna följer och kan rekommendera andra att ta del av! 😉

Och förutom att ge oss läsare smaknoteringar på smakad whisky skrivs och tipsas även om allehanda diverse whiskynyheter, intervjuer med en del kända whiskyprofiler, länkar till andra whiskysidor osv.

Amrut är en whisky som jag faktiskt tidigare har smakat på ett par gånger och då klassat ner denna ”peated”-versionen rejält! Har ju dock så här i efterhand och här på nätet dykt på både en och två whiskysidor med smaknoteringar som tyckt helt annorlunda och närmast höjt den till skyarna som en helt enastående smaksensation. (även Whiskyboden är av den åsikten)

Att vi alla tycker olika och uppfattar smaker och dofter på olika sätt är ju helt naturligt men det kan ju också finnas andra omständigheter och bakomliggande orsaker som gör att whisky kan smaka helt olika ifrån en flaska till en annan och beror till största delen av kvaliteten på faten som whiskyn har lagrats på.

Detta är också en av orsakerna till varför jag börjat fundera på om jag själv kanske inte har råkat ut för min första ”dåliga” whiskyflaska när jag inhandlade min ”peated”-version (och som jag har en del kvar av) och som kan vara en av anledningarna till min låga poäng. Det kan ju också vara så att denna smakmässigt inte faller mig på läppen, helt enkelt…

Men stort tack till Whiskyboden och till Peter som nu åter igen gett mig chansen till att få ställa dom mot varandra för ännu en liten jämförelse samt även få testa några för mig helt oprovade versioner av Amruten! 😀 (Japanska Yamazaki 12:an smakade jag för några år sedan, långt innan min whiskyblogg freddeboos.se ens var påtänkt men som det nu skall bli kul att åter få knyta bekantskap med och få betygsätta…)

(Visited 1 times, 1 visits today)

3 svar på ”Amrut – singelmalt ifrån Indien!”

  1. Ja detta ska bli kul… Och vi får hoppas att dessa faller mig bättre i smaken än det jag har testat tidigare. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *