Highland Park 12 YO 40%

Senaste hemliga blindprovet med Amnehärad´s Whisky Club var en 12-årig whisky ifrån Orkney-öarna och Highland Park. Att provsmaka whisky i blindo är inte helt lätt och själv var jag inne på att detta kanske kunde vara nån Speyside-whisky och där min felgissning slutligen landade på Singleton. Till min tröst kan nämnas att ingen annan heller whiskyklubben lyckades att pricka rätt. Bara att ta nya tag… ?

I vanlig ordning provsmakas denna “hemliga” blindsample á 3 cl enskilt och privat hemma hos var och en av AWC-medlemmarna när man vill och kan och under en utsatt tidsintervall (vanligtvis en månad) och där man sedan frivlligt kan lämna in sin gissning på sort, smaknoteringar och personliga poäng via vår klubbhemsida. 

Highland Park 12 YO 40%
 WHISKY: Highland Park 12
 STYRKA: 40%  ÅR:  – ÅLDER: 12 yo
 REGION: Orkney  TYP: Singlemalt PRIS: 399 kr
 DESTILLERI: Highland Park  SB-ART NR: 531
 PRODUCENT: Highland Distillers  LEVERANTÖR: Edrington Sweden
 ÖVRIG INFO:

 

Mina omdömen: Highland Park 12 YO 40%

SORT: (min gissning – FEL!) Singleton 18

DOFT: 4,00 Söt och Speyside-klingande doft som är fullproppad med en fyllig maltighet, torkat gräs, bivax och kanske även lite mynta/sköljmedel Mjukt och riktigt gott! Med tid även toffekola.

SMAK: 3,75 Första sippen ger en antydan att detta är en lågprocentig whisky runt 40%. Välsmakande maltinslag med rund mjuka antydningar av hö och inslag av ekfat och bourbonvanilj.

ESMAK: 3,50 Lite kort i eftersmaken där man vill ha mer av det maltigt runda och mjuka.

HELHET: 3,75 En lättdrucken whisky med goda smaker av ekfat, honung, vanilj och torkat gräs. Tycker doften som är riktigt trevlig vinner något över smaken. Saknar lite alkoholstyrka.

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20,00

[wp_charts title=”highlandpark12″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20,10,25,15,15,25,20,10,0,10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200831, AWC-sample #77 (HHG)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *