Highland Park Svein 40%

Highland Parks ”The Warrior Series” är en samling av singlemalter skapade för Travel Retail-marknaden och där man har lånat namnen från figurer ur Orkney’s Viking-historia och där SVEIN är den första whiskyn ut från de totalt sex stycken vikingkrigarna där också Einar, Harald, Sigurd, Ragnvald och Thorfinn ingår.

Skickar med ett stort tack till whiskyvännen ACA för samplesbytet! Det kan ju bli fler gånger… 😉

 WHISKY:  Highland Park Svein
 STYRKA:  40%  ÅR: 2013  ÅLDER: NAS
 REGION:  Orkney  TYP: Singlemalt  PRIS: ca. 419 kr
 DESTILLERI:  Highland Park  SB-ART NR:  *Travel Retail*
 PRODUCENT:  Highland Park  LEVERANTÖR:  Highland Park
 ÖVRIG INFO:  The Warrior Series

 

Mina omdömen: Highland Park Svein 40%

 

DOFT: Tydlig kolakaramell med lätt marsipanton som blandas upp med lite apelsinskal, färskt trä och torkat gräs. Ganska bred och medelfyllig elegant doft.

SMAK: Lite större träfatston i smaken och där toffekolan dragit sig tillbaka något. Fortfarande finns lite lätta apelsinaromer i ridån tillsammans med viss fruktig krämighet. En ganska mild whisky där ingen större beska finns att tala om. Den lilla, svaga rökigheten som finns är knappt märkbar utan här är smaken mera kryddig och med lite svagt brännande efterton av ingefära(?) och svartpeppar.

ESMAK: Medellångt, lätt fruktbaserad avslutning där tankarna går åt sågat trä och torkat gräs (hö) och lite kryddig peppar.

HELHET: En god och ganska ren, okonstlad whisky som går hem hos de allra flesta. Saknar för egen del lite mer tryck i smaken men som heller inte har några större anmärkningar. En trevlig appetizer tidigt på kvällen…

Ev. kommentar: Att namnge sin whisky ifrån diverse sagor, väsen, krigare, rymden o.s.v i rent marknadsföringssyfte kanske är kul för en del köpare. För mig räcker det gott med en åldersangivelse på flaskan och skriva ut lite bakgrundsinformation om vilken typ av ev. fattyper som ingår, lagringstider med mera man använt sig utav för att lagra whiskyn i stället.

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20.00 p

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:
 
SWB | The Whiskey Wash | Whiskyrant | Dramming |
 
Notering: 181028, Sample, (ACA)
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 185 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *