Thornbridge Jaipur India Pale Ale 5,9% (nr 1626)

Med hänvisning till föregående inlägg och betyg ”Nja, vad finns det mer i kylen att smaka på…” så fick det även bli en IPA som spontan-inhandlats vid ett besök i SB-butiken i Mariestad igår… Såg även närmare att detta var en nyhet och som kommit ut den första mars och det är precis så jag tycker att alla Systembolag skall vara. 🙂

Det vill säga att man ska kunna gå in, kolla över standard-sortimentläget för butiken för att även sedan kunna hitta riktigt färska nyheter. (fick även med mig några flaskor av den nya Innis & Gunn Irish Casken som stod där ensamma kvar på hyllan, dock till min glädje och väntade… och som troligen kommer upp här på bloggen senare under veckan eller i alla fall inom en snar framtid då jag av ”naturliga skäl” är riktigt nyfiken på dessa som har lagrats på ekfat som tidigare innehållit irländsk whisky)

Men en sak i sänder och nu raskt över till denna och för mig tidigare osmakade och helt nya IPA:n ifrån Thornbridge Brewery och som tillhör deras cask-ölsortiment och som lyckats att vinna över 200 utmärkelser under de senaste 5 åren…

thornbridge_jaipure_ipaMitt omdöme:

Det första som sticker ut ifrån denna alen är de ganska starka citrus-tonerna och som nästan påminner lite grann om maskindiskmedel. 

Skummet är stort och luftigt och själva etiketten på flaskan visar bilden av en bystig(?) (vet ej helt säkert då man inte riktig ser men jag gissar i alla fall på det… :P) kvinna som kliar sig i huvudet.

Det är precis det jag också gör när jag smakat på denna till en början riktigt goda, lite blommiga och ganska syrliga ölen. Den är nämligen riktigt trevlig men känns tyvärr lite för grund och där man (i alla fall jag) skulle vilja ha lite mera fyllnadskaraktär i den. Lite synd då denna har bra förutsättningar att falla mig i smaken… Känner mig dock lite kluven över denna, som sagt.

Eftersmaken är frisk och med en hel del beska men ändå inte jättebitig och där de aningens sura citronerna fortfarande står längst fram i kön och gör sig väl påminda. 

Svårbedömd men vad gäller totalbetyget så skall man väl hellre fria än fälla och har du ännu inte provat så kan den helt klart vara värd att testa och i alla fall ges en chans… 😉

Produktinfo:

Thornbridge Jaipur India Pale Ale, 5,9%
Art.nr SB: 1626
Pris: 27,90 kr, 50 cl

God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 12 times, 1 visits today)

2 svar på ”Thornbridge Jaipur India Pale Ale 5,9% (nr 1626)”

    1. Ja det är vad jag brukar dricka när inget annat finns till tillgängligt, haha Gör inte alla det?? 😉 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *