Brooklyn East India Pale Ale 6,9% (nr 1688)

Brooklyn East India Pale är en Indian Pale Ale ifrån USA och som skall passa som sällskapsdryck och som enligt förhandsinformationen på SB har ”nyanserad, fruktig, humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av torkade aprikoser, ananas, ljus sirap och örter.”

brooklyn_east_ipaMitt omdöme:

Det finns goda IPA’s och det finns mindre goda IPA’s och den här tillhör för min del den senare kategorin då detta är bland det sämsta jag hittills smakat i IPA-väg.

Doften känns dock ganska ok inledningsvis och har en del sköna toner av fruktig och ganska söt malt. Skummet är ganska bubbligt, tjockt och krämigt och hänger med en bra stund på  glaskantens sidor.

Det som däremot drar ner betyget rejält är de jästiga inslagen som inte riktigt harmonierar ihop med den blommiga malten och den ganska lätta kolsyran.

Ska jag vara helt ärligt så känns den faktiskt överlag lite sunkig och tilltalar mig inte alls. Innehåller dessutom en överraskande klen bitterhet/beskhet för att vara en IPA och på frågan om jag vill smaka på denna igen så ligger svaret helt klart närmare ett NEJ än ett ja. 🙁

Produktinfo:

Brooklyn East India Pale Ale 6,9%
Art.nr SB: 1688
Pris: 22,90 kr, 35,5 cl

Ointressant (Nja, vad finns det mer i kylen att smaka på…?)

Rating: ★★★★☆☆☆☆☆☆ 4/10 


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 72 times, 1 visits today)

2 svar på ”Brooklyn East India Pale Ale 6,9% (nr 1688)”

  1. Ajaj… denna var inget för dig ser jag. Håller iof med om att den är väldigt nyanserad för att vara en amerikansk IPA. Men fyra poäng var väll lite snålt 😉

  2. 4 p känns som en ganska generös poäng för denna IPA’n som jag tyckte kändes väldigt speciell och inget jag har nått större sug efter att vilja köpa igen… tyvärr 😉 (lovar lämna kvar dom på butikshyllan till dig Markus om du gillar den)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *